Kontroverzni načelnik Tar-Vabrige Nivio Stojnić ispričao se u četvrtak priopćenjem za javnost novinarki "Glasa Istre" Chiari Bilić za jučerašnje vulgarnosti u telefonskom razgovoru, ocjenjujući da je riječ o "neprimjerenim riječima za koje nema nikakvog opravdanja".

"Ovim se putem želim javno ispričati novinarki 'Glasa Istre' na mojim neprimjerenim riječima u našem jučerašnjem telefonskom razgovoru. Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti", priopćio je načelnik Stojnić. Dodao je kako "ne želi objašnjavati pozadinu cijele priče ni zašto se osjetio isprovociranim jer nema opravdanja za takve riječi".

Podsjetimo, on je, nakon pitanja o imovinskoj kartici uzvratio "Popuši mi k...", ponavljajući joj to nekoliko puta.

"Žao mi je da se novinarka osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ispričavam se i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera", priopćio je Stojnić.

U vezi s imovinom, istaknuo je kako "nema što skrivati, kako nikome nije ništa uzeo, a za mnogo toga što posjeduje zahvaljuje svojim vrijednim roditeljima".

"Žao mi je što nisam u potpunosti pravilno ispunio svoju imovinsku karticu, ali - tko radi, taj i griješi. Ne radi se o namjernom propustu. Time se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i uvjeren sam da će dobro odraditi svoj posao", napisao je Stojnić.

Zaključio je da je na raspolaganju svojoj stranci (IDS), koja će odlučivati o njegovu statusu.

No, iako je najavljena sjednica predsjedništva podružnice IDS-a koja bi trebala odlučiti o sankcijama za Nivia Stojnića, koji je svojevremneo bio i na funkciji potpredsjednika stranke, do popodnevnih sati javnost nije saznala odluku. Novinarki i javnosti se jučer popodne ispričao tajnik stranke nakon čega iz IDS-a nema informacija.

Jedina primjerena kazna u ovom slučaju nedopustivog verbalnog nasilja bilo bi izbacivanje iz stranke. Strah nas je i pomisliti što bi načelnik Stojnić bio u stanju napraviti novinarki ili novinaru da su kojim slučajem komunicirali uživo umjesto telefonom. 

Također je zanimljivo da se ni nakon gotovo dva dana od seksističkog divljačkog ispada nije oglasio predsjednik IDS-a Boris Miletić. (H/iPress)