U Vodnjanu je otkrivena nova devastacija, vandali su potpuno razbili sanitarni čvor pored gradskog vrtića. Počinitelji, kao i njihovi motivi su, za sada nepoznati a policijska istraga još uvijek traje.

Povodom devastacije gradske imovine gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović najoštrije osuđuje vandalsko i neprimjereno ponašanje počinitelja:

"U ime Grada Vodnjan i svoje osobno, najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije javne imovine, a posebice ovaj vandalski čin popraćen neprimjerenim uništenjem sanitarnog čvora objekta u ulici S. Rocco u Vodnjanu, pored gradskog vrtića, kojeg koriste članovi Društva naša djeca Vodnjan i ostale udruge korisnice.

Nepoznati vandali su uništili ulazna vrata objekta, izvršili provalu i devastirali stolariju, sanitariju, keramiku te ostalu opremu objekta. Procijenjeni iznos nastale materijalne štete je oko 70.000,00 kuna, a cijeli je slučaj prijavljen policiji koja obavlja očevid i utvrđuje činjenice.

Prema počiniteljima će se pokrenuti kaznena prijava te očekujem da se što hitnije isti kazneno sankcioniraju i da se nastala materijalna šteta nadoknadi Gradu.

Dok se počinitelji ne privedu pravdi, žalosti me što se popravak uništene imovine plaća iz proračuna, odnosno iz financijskih sredstava svih mještana Grada Vodnjana. Sredstva koja će se sada utrošiti na sanaciju objekta mogla su se uložiti u nove projekte i programe usmjerene prema daljnjem poboljšavanju uvjeta djece i mladih u našem gradu.

Pozivam sve građane da čuvaju javnu imovinu te da sva uočena oštećenja ili počinitelje koje uništavaju imovinu prijave nadležnim službama grada na broj telefona 052/511-968, e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u policijsku postaju Pula.“

Podsjetimo, tijekom novogodišnje noći na Narodnom trgu u Vodnjanu počinjena je materijalna šteta na keramičkoj vazi s maslinom te Amfori, umjetničkom djelu umjetnice Roberte Weissman Nagy. Amfora je dio projekta 'Prolazi kroz vrijeme' za kojeg je 2019. Turističkoj zajednici Grada Vodnjana dodijeljena nagrada Simply the best.

Slučaj je i tada prijavljen policiji ali do danas nema informacija o počiniteljima. 

(iPress)