Motovun je proteklog vikenda bio domaćin zajedničke večere i svečanog proglašenja laureata trećeg izdanja Off Road - Prvenstva istarske rivijere. Podjela priznanja je upriličena u motovunskom restoranu „MCotić” uz prisustvo načelnika Motovuna Tomislava Pahovića, koji je podijelio pehare i priznanja zaslužnima.

Off Road - Prvenstvo istarske rivijere okuplja natjecatelje s područja Istre, Slovenije i Italije, a organizatori prvenstva i pojedinačnih utrka su istarski off road klubovi - Motovun Off Road, AMK “No Limits” Istra, AMK Skok Racing iz Višnjana, Off Road Club Šavrini i buzetski off road klub “Kamo oko vidi”.

U ime domaćina, program svečanosti je vodio Marko Fakin iz Motovun Off Road-a, koji se na samom početku zahvalio svim natjecateljima, klubovima, sponzorima i pokroviteljima prvenstva. Fakin je izrazio zadovoljstvo rastom prvenstva po svim statističkim pokazateljima, ali i u kvaliteti samih utrka, naročito u segmentu organizacije. Pozdravio je u ime domaćina goste večeri - načelnika Općine Motovun Tomislava Pahovića, predsjednika Zajednice Talijana Motovun Enrica Pissacha, voditelja ureda Turističke zajednice Općine Motovun Davida Matkovića te prisutne predstavnike medija. Prisutne je u ime organizatora pozdravio i Edi Milokanović iz AMK Skok Racing.  

Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, je pozdravio sve prisutne te čestitao ovogodišnjim laureatima i organizatorima prvenstva na odličnoj organizaciji i kontinuiranom rastu iz godine u godinu. Posebno je istaknuo udrugu Motovun Off Road, koji u sklopu prvenstva organizira dvije utrke - središnju utrku Off Road Motovun za Praznik rada i Teran Motovun Off Road Party u listopadu. Zahvalio se članovima udruge na entuzijazmu i uloženom trudu te pohvalio visoku razinu organizacije tih dviju utrki, koje privlače veliki broj posjetitelja i koje su postale ne samo sportski, već i turistički sadržaj Motovuna te imaju veliki značaj za promociju Motovuna. Osim velikog truda kojeg ulažu u samu organizaciju utrka, pohvalio je društveno korisne akcije koje provodi udruga, kao što su ekološke akcije i akcije čišćenja šumskih puteva na području Motovunštine.

Zatim je uslijedio najsvečaniji trenutak večeri - proglašenje ovogodišnjih laureata prvenstva. Najboljim klubom ovogodišnjeg prvenstva proglašen je „Motovun Off Road”, a za njima su se plasirali buzetski klub “Kamo oko vidi” i Off Road Club Šavrini. Prema ukupnom poretku, prvo mjesto je odnio Sandi Blažević iz Motovun Off Road, drugo Robert Prodan i treće Matej Podgornik. Posebnu klasu imaju ženske natjecateljice, koje također pokazuju zavidne vozačke sposobnosti za volanima moćnih terenskih vozila. Kao i prošle godine, ponovno je prvo mjesto zauzela Sara Močibob, drugoplasirana je Martina Stabile, dok su treće mjesto zbog jednakog broja bodova podijelile Matea Šćulac i Tanja Žerjal. 

U klasi Junior je ove godine prvo mjesto odnio Dean Tominić, drugo Nikola Srdoč i treće Martin Jugovac. U klasi B-2000 (do 2000 kubika) je prvo mjesto osvojio Matej Podgornik, drugo Vedran Šćulac i treće Frank Jernej. Klasu B+2000 (preko 2000 kubika) predvodi Robert Prodan iz "Kamo oko vidi", drugo mjesto je pripalo Marku Fakinu iz Motovun Off Road, dok je treće mjesto zauzeo Krešo Lakošeljac, također iz Motovun Off Road. U klasi Diesel prvo mjesto osvojio je Sandi Blažević, drugo Dean Tominić i treće Stefano Brajko.

Prisutnima je na svečanosti predstavljen sjajan polusatni video uradak s presjekom najboljih trenutaka 3. Prvenstva istarske rivijere u off road utrkama.

Odlični rezultati udruge Motovun Off Road na ovogodišnjem prvenstvu su savršena uvertira u obilježavanje 25. godine postojanja, koja će svoj vrhunac doživjeti na idući Praznik rada kada se tradicionalno organizira ponajbolja utrka u regiji - Off Road Motovun, koja će zaljubljenicima u off road utrke ponuditi tri dana uzbuđenja i zabave, poručili su iz Motovuna.

(iPress)