Četvrto izdanje najljepšeg adventa u Istri svoja vrata, sada već tradicionalno, otvara 6. prosinca paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u srcu starogradske jezgre. Program se nastavlja koncertom Baredinesaura, a posebno će iznenađenje biti dolazak sv. Nikole, s kojim će se djeca moći fotografirati i reći mu svoje blagdanske želje. Program otvorenja završava se koncertom porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Organizator Adventa Poreč Grad Poreč, zajedno s partnerima TZ Grada Poreča, Plavom Lagunom i Valamar Rivierom, te suorganizatorima TZ Istarske županije, Pučkim otvorenim učilištem Poreč, Uslugom Poreč, Gradskom knjižnicom Poreč, Centrom za mlade Poreč, Udruženjem obrtnika Poreč, Sportskom zajednicom Grada Poreča, Zajednicom Talijana Poreč, porečkim udrugama kao i svim školama i vrtićima, pripremio je bogat program i novitete za brojne posjetitelje. Evo što ne smijete propustiti ove godine:

Nove dekoracije

Svake godine starogradska jezgra Poreč brojne posjetitelje Adventa dočekuje s novim dekoracijama, a upravo bogato okićen park u njenom samom središtu doprinosi predblagdanskom ugođaju. Tako će i ove godine, uz ulice starogradske jezgre i krošnje na Trgu Matije Gupca biti bogato okićene, organizatori su za ovu godinu uredili sasvim novi photopoint kao i velike dekoracije u prostoru, koje će se zasigurno svidjeti najmlađim posjetiteljima. Uz to, i ove će godine Djed Mraz svoj ured imati u Kući Djeda Mraza, koja će biti otvorena od 12. do 23. te od 26. do 30. 12. od 17 do 19 sati.

Besplatno klizalište za sve

Svi posjetitelji moći će svakodnevno uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu u periodu od 6. prosinca pa sve do 6. siječnja. Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi, a radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h.

Brojni koncerti i predstave

Advent Poreč i ove godine donosi sjajne besplatne koncerte renomiranih domaćih izvođača poput Nene Belana & Fiumensa, Opće Opasnosti, Soul Fingersa s Christmas Special programom, Mije Dimšić, Jovanotti Tribute Banda te već tradicionalnim koncertima Gustafa i Night Expressa, a tu su i brojni lokalni bendovi poput Techno Vikignsa, Blues brajdersa, Hit revivala, Rezime Acoustic Tria, Part Time, Big Wave, Alfa time banda, Teddy Lion Selectiona, The A!, Febra, Malvazija banda, Soulmates duo, Irena i Mauro Giorgi te brojni drugi.

Za djecu će i ove godine biti organizirane dječje predstave petkom i subotom udruge Birikina, IRTA-e, kao i Magic show by Klaudio, dok ih bogat program očekuje i u Gradskoj knjižnici Poreč na radionicama i Uredu Djeda Mraza, kao i Pučkom otvorenom učilištu koje je organiziralo Božićni gospel koncert Radojke Šverko i prijatelja, brojne koncerte ustanova i predstave.

Bogata gastro ponuda i besplatne delicije na Slatkom i Badnjem jutru

Prošlogodišnji hitovi poput vrućeg gin-tonica, pikantnih kobasica, fritulica, kobasica, kuhanog vina na razne načine vraćaju se i ove godine po promotivnim cijenama  na kućice porečkog Adventa,  Besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, ove će se godine održati dva puta i to 7. i 14. prosinca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno. Za nedjeljno Badnje jutro, 24. prosinca, organizirano je tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalaj i vino, te koncert Baredinesaura.

Uprizorenje živih jaslica iz Sv. Lovreča

Prijatelji iz Sv. Lovreča će u nedjelju, 22. prosinca 2019., održati uprizorenje svojih nadaleko poznatih živih jaslica na porečkom adventu. Gostovanje u Poreču Lovrečanima će biti prvo ovogodišnje uprizorenje, a program će na Trgu Matije Gupca početi u 16 i trajati do 19 sati, sa sveukupno tri uprizorenja. Posjetitelje će u nedjelju dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, kao i stari zanati, dok će priču ukazanja pratiti pripovjedač te zbor s prikladnim pjesmama.

Porečka bajka

Tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ponovno će se, od 16. do 19. prosinca, održati u bajkovitoj Villi Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke, Grad Poreč-Parenzo osigurao je poklon paketiće i kazališne predstave za čak 1400 porečke djece.    

Humanitarna adventska utrka

Nakon uspješnog prvog izdanja utrke i vrijedne donacije porečkom Centru za inkluziju, rekreativci će i ove godine moći trčati Adventsku utrku humanitarnog karaktera. Utrka će se održati u subotu, 21. prosinca s početkom u 11 sati, a prijave će uskoro biti otvorene.

Četiri dočeka Nove godine

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na glavnom gradskom trgu – Trgu slobode ove će godine brojne okupljene zabavljati Severina, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati doček uz DJ Stanka Bondžu, za sve one želje nešto drugačije provoda i ambijenta. Kao uvertira u pravi doček, na porečkom Adventu nas 31. prosinca u podne očekuje Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i predstavu Teatra Naranča, a za one najraspoloženije 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express!

Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju nas na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre svakog petka, subote i nedjelje u popodnevnim satima.

(iPress)