Općinsko vijeće Fažane je sinoć na sjednici održanoj u MMC Fažana jednoglasno usvojilo Proračun za 2020. u iznosu od 43.162 milijuna kuna te projekcije proračuna za 2021. i 2022. godinu. 

I u idućoj godini iz proračuna su osigurana sredstva za nastavak uređenja prometnica, nogostupa, plaža, dječjih igrališta, pješačkih staza i parkirališta te popločenje Piazze Grande... 

Jednoglasno je prihvaćeno i idejno arhitektonsko rješenje novog turističko-stambenog kompleksa na mjestu stare tvornice stakla i bivšeg Badela. Načelnik Radomir Korać istaknuo je, kako su nakon puno godina promišljanja i usklađivanja, sada ispoštovane sve želje građana ali i investitora te se nada kako će i taj godinama neiskorišteni dio Fažane dobiti namjenu i sjaj koji zaslužuje. 

- Napravljen je važan korak u realizaciji tog projekta kojim će Fažana konačno i taj stari dio urediti na primjeren način, naglasio je Korać. Kompleks bi trebao, kako je planirano, sadržavati u dvije zone hotel A kategorje s 75 dvokrevetnih soba te podzemnom garažom, dok bi stambeno poslovni kompleks, također s podzemnom garažom imao 73 stana i tridesetak prostora u prizemlju poslovne namjene. 

U pitanjima vijećnika i odgovrima te raspravi na Vijeću istaknuto je kako će radovi na uređenju prometnica potrajati duže od planiranog zbog dodatnih radova na plinifikaciji ali i velikog broja izuzetno kišnih dana. - Rok okončanja radova teško je predvidjeti ali je lako moguće da se radovi protegnu i do veljače, rekao je načelnik Korać.   

Vijećnici su naglasili potrebu još boljeg označavanja prometnica i raskrižja svjetlosnim trakama ali i usporivačima prometa te postavljanje kamera kako bi se postigla maksimalno moguća sigurnost. 

Najavljen je i nastavak radova na uređenju valbandonske plaže sa javnom rasvjetom, WC-ima i valobranom te izgradnja skate parka tijekom 2020. 

Vijećnici su informirani i o već sada velikom broju prijava za budući dom za starije osobe. - Već 150 ljudi iz Fažane traži smještaj u Domu, prema sadašnjim izračunima za njegovo funkcioniranje treba 6,5 milijuna kuna a korisnik, ukoliko je naš mještanin ne bi smio plaćati više od 4,5 tisuća kuna ukoliko nema mirovinu ili nekretnine. U tom slučaju Općina mu mora sufinancirati smještaj, naglasio je Korać rekavši kako će se o svemu još puno razgovarati. (iPress)