Pored nedavno započetih radova energetske obnove zgrade Osnovne škole Marije i Line u vrijednosti od gotovo 22 milijuna kuna, čime je Umag nositelj najveće investicije energetske obnove zgrada za javnu namjenu u Istri, umaška Škola se može pohvaliti još jednom iznimno važnom investicijom.

Tijekom ljetnih praznika 2019. godine izvršena je rekonstrukcija sjevernog krila kata OŠ Marije i Line Umag. Obzirom je informatika postala obvezni predmet u 5. i 6. razredima, a izborni u 7. i 8. razredima, te će se od sljedeće školske godine 2020./2021. nuditi kao izborni predmet i za učenike prvih razreda, ukazala se potreba za novom informatičkom učionicom. Učionice koje su se ranije koristile za nastavu bile su premale, s nedostatnim brojem računala za učenike. Stoga je Grad Umag kao osnivač pomogao u renoviranju postojećih učionica, kao i nadogradnji jedne nove učionice u prostoru hola. Nova učionica koristi se za glazbenu kulturu, dok je dosadašnja učionica glazbene kulture prenamijenjena u informatičku. Po okončanju investicije, OŠ Marije i Line je dobila novu učionicu glazbene kulture, renoviranu učionicu tehničke kulture, dvije informatičke učionice te mulitimedijalnu učionicu koja će se koristiti, osim za izbornu nastavu informatike, i za sve ostale predmete kada se ukaže potreba korištenja IKT u nastavi, za obradu, ponavljanje ili provjere.

Grad Umag je u navedenu investiciju nadogradnje, odnosno renoviranja učionica, uložio 700.000,00 hrk, a sama Škola preko 220.000,00 kuna usmjerenih u opremanje učionica, od nabave računala do dijela namještaja, smart TV-a i drugog. Navedena investicija ima za cilj da se našim učenicima, osim kvalitetnih učitelja, ponudi i oprema te stvore bolji uvjeti koji će im pomoći da budu ravnopravni i aktivni sudionici samog nastavnog procesa.

„Ovom prilikom htjela bih zahvaliti u ime naših učenika i djelatnika na pomoći koju nam je pružio Grad Umag. Škola će i dalje ulagati znatna sredstva za unutarnju obnovu škole te opremanje učionica novim namještajem koji je u pojedinim učionicama star i više desetaka godina. Trudit ćemo se da sve pratimo i nabavom didaktičkih pomagala koja će pomoći našim učenicima u kvalitetnom stjecanju znanja te postavljanju i rješavanju problemskih situacija koje nam nosi Škola za život, a sve u svrhu usvajanja što boljih obrazovnih ishoda.“ naglasila je ravnateljica Osnovne škole Marije i Line Sanja Zakinja.

(iPress)