Postupno jače naoblačenje sa zapada, a već prijepodne na Jadranu i uz njega bit će i mjestimične kiše. Do kraja dana kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguća je obilna oborina, a navečer i u noći i pljuskovi s grmljavinom.

Na jugu i zapadnoj obali Istre plima je i jutros bila izražena, a ponegdje je more, kao na našoj fotografiji iz Rovinja, već prekrilo Rivu.  

U većini krajeva će zapuhati umjeren, u gorju i na sjevernom Jadranu do jak jugozapadni i južni vjetar, a u Dalmaciji jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 9 do 13, na Jadranu između 16 i 19 °C. U Istri se glavnina oborina očekuje poslijepodne a posebno jaka će biti u večernjim satima.

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo očekuje nas i u četvrtak.

Povremeno će biti kiše, češće na Jadranu i predjelima uz njega gdje može biti i obilna te praćena grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu ponegdje s olujnim udarima, prognoza je DHMZ-a.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, duž obale i na otocima između 12 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16, u Dalmaciji i do 18 °C. (iPress)