U Peroju, na lokaciji u blizini Društvenog doma, svečano je obilježen početak radova na izgradnji novoga Područnog dječjeg vrtića 'Petar Pan', danas 7. studenog. Rezultat je to prethodno potpisanog Ugovora između Dječjih vrtića 'Petar Pan' Vodnjan s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju čime su Dječjim vrtićima 'Petar Pan' Vodnjan dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 7.044.040,00 HRK, dok sveukupna vrijednost projekta iznosi 9.249.250,00 HRK.

Otvarajući radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Peroju gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović rekao je kako će realizacija ovog projekta imati dugoročne koristi za zajednicu, posebice za mještane naselja Peroj, jer će izgradnjom novog i adekvantnog vrtića u Peroju djeci biti pružena kvalitetna usluga predškolskog odgoja i obrazovanja. Unutar planiranog vrtića biti će smještene tri skupine za jaslički i vrtićki uzrast sveukupnog kapaciteta 52 djece. Novi će područni vrtić, sveukupne površine 540,39 m2, sadržavati prostorije za boravak djece, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, gospodarske prostore te višenamjenski prostor namijenjen druženjima, radionicama i sličnim odgojno-obrazovnim programima.

Ravnateljica Dječjih vrtića 'Petar Pan' Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić naglasila je kako će se ovim projektom stvoriti bolji uvjeti za predškolski odgoj i obrazovanje što je veoma važno jer su upravo djeca temelj budućeg razvoja lokalne zajednice.

Izvođač radova na izgradnji novoga dječjega vrtića u Peroju je tvrtka Navicoop, a nadzor nad izgradnjom provodi tvrtka Izoterma, izvijestili su iz Vodnjana.

(iPress)