Tisuće lampica četvrtog izdanja porečkog Adventa, najsadržajnijeg blagdanskog programa u Istri, bit će u starogradskoj jezgri Poreča, parku Matije Gubca, upaljene u petak, 6. prosinca u 17 sati. O brojnim sadržajima ovogodišnjeg Adventa Poreč novinare su izvijestili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor TZG Nenad Velenik te u ime partnera organizacije Adventa, Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere i Martina Novosel Dumičić iz Plave lagune.    

Više od 30 koncerata, žive jaslice, predstave za djecu, besplatno klizalište, Božićni sajam, program Porečke bajke, podjela poklona za 1400 mališana te četiri dočeka Nove godine glavni su sadržaji ovogodišnjeg Adventa Poreč do 6. siječnja 2020. godine.

- Kada smo prije četiri godine pripremili prvo izdanje Adventa, nismo bili svjesni kako će upravo porečki advent pozitivno utjecati i na brojne druge sredine. Zahvaljujući tome, sada se tijekom prosinca u Istri održavaju različiti blagdanski programi i manifestacije pa pozitivna konkurencija blagdanskih događanja tjera nas da budemo što bolji, naglasio je gradonačelnik Peršurić napomenuvši da je u ovogodišnju organizaciju Adventa, za sve gušte, uključena cijela porečka zajednica, sve škole i vrtići, klubovi, udruge, ustanove te glavni partneri Turistička zajednica Grada i hotelske kompanije Valamar Riviera i Plava laguna.

I u ovogodišnjem programu Adventa Poreč «nalazi» se Porečka bajka tijekom koje Grad Poreč daruje poklonima i predstavama više od 1400 porečke djece naglasio je porečki gradonačelnik, podsjetivši da su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte, dječje predstave, slatka jutra, posebno potrudili oplemeniti Božićni sajam kojeg će krasiti bijele drvene kućice i bijeli drveni paviljon uz posebno uređenu kučicu Djeda Mraza.

Piramida od 2020 čaša šampanjca

Budući je proteklih godina, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču ostvaren rast od oko 20% posto u dolascima i noćenjima direktor TZG Poreč Nenad Velenik naglasio je da su najave za ovu godinu vrlo dobre. - Bogati program Adventa kao i vrlo atraktivan doček Nove godine daje nam za pravo očekivati rekordne brojke dolazaka i noćenja tijekom ovogodišnjeg blagdana  Adventa, rekao je Velenik podsjetivši da su četri dočeka Nove godine poseban razlog gostima za dolazak u Poreč. Izdvajam  nastup Severine na središnjem gradskom Trgu slobode, nastup DJ Stanka Bondže na Trgu Matije Gupca.

Na Staru godinu, u podne, organiziran je dječji doček Nove godine u podne, uz animaciju i dječji vatromet a posebno naglasivši reprizu dočerka Nove godine 1. siječnja nastupom sastava Night Express dodavši da će na Trgu slobode Anto Kafadar «podignuti» piramida od 2020 čaša za šampanjac, koje će biti podijeljene gostima na Trgu za zdravicu.           

Program ovogodišnjeg Adventa u Poreču bit će bogatiji i u koncertnom dijelu, rekla je Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere. Naglasivši da će tijekom Adventa Poreč u parku Matije Gupce nastupiti Neno Belan i Fiumense, Opća opasnost, Gustafi, Jovanotti Tribute band, Soulfingersi, Mia Dimšić, Night Express i  mnoge drugi bendovi.

Osim koncerata programe za djecu, petkom i subotom u 18 sati izmjenjivat će se predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, događanja u organizaciji Gradske knjižnice i POU Poreč te gospel koncert Radojke Šverko u organizaciji POUP-a, Slatka jutra u organizaciji TUŠ Antona Štifanića te gostovanje 22. prosinca živih jaslica iz Svetog Lovreča.                                                                                             

Tijekom Adventa, do 6. siječnja na Trgu Matije Gubca radit će od 10 do 22 sata klizalište a fanovi leda, klizanja i zimskog ugođaja moći će besplatno klizati i posuditi opremu, najavila je Martina Novosel Dumičić iz Plave lagune koja je za za ovogodišnji Advent 'podignula' klizalište na samo par koraka do mora.  (iPress)