Grad Poreč drugu je godinu zaredom organizirao manifestaciju Mjesec poduzetništva u cilju promicanja poduzetništva. Tako je tijekom listopada održano ukupno 20 različitih aktivnosti od kojih su neke trajale i više dana, a u kojima je sudjelovalo više od petsto sudionika s područja Poreča i cijele Istre. Njima treba pridodati i posjetitelje Sajma poduzetništva koji se je održao tijekom vikenda i koji je posjetio velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja.

- Mjesec poduzetništva u Poreču započeo je predstavljanjem Europske poduzetnička mreža (EEN), nakon čega su se nastavile nizati razne edukacije i radionice o primjerice emocionalnom marketingu, stress free kulturi u organizaciji, javnom nastupu, nerazumijevanju među djelatnicima, osobnom uspjehu… Održana je i jedna aktivnost za najmlađe, predstavljanje slikovnice „Ja sam mali poduzetnik“ tijekom koje su djeca imala priliku sudjelovati u radionici o poduzetništvu i pritom koristiti navedenu slikovnicu, koju će Grad pokloniti svim učenicima 1. i 2. razreda osnovnih škola u Poreču. Poreč je i kroz povijest bio vrlo poduzetan grad, tako da je održano i jedno predavanje o povijesti poduzetništva, točnije kamenoklesarstva na Poreštini, rekla je pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

S obzirom na to da je jedan od ciljeva ove manifestacije i promocija lokalnih poduzetnika te učenje iz njihovih primjera, ponovno je organizirana aktivnost: Od ideje do uspjeha. Tom prilikom svi zainteresirani su imali priliku doći u sjedište porečkog poduzetnika Gorana Mačinka i uživo vidjeti prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira, te čuti njegov put od ideje do uspjeha, kao i planove za budućnost.

Jedna od glavnih aktivnosti manifestacije je i Porečki sajam poduzetništva koji je na glavnom porečkom trgu okupio lokalne proizvođače domaćih proizvoda, a u okviru čega su organizirane radionice izrade suvenira za djecu. Velik broj sudionika okupio je i višednevni Regionalni Summit prodajne struke – Executive Sales Adria Summit (ESAS 2019), zatim konferencija za žene poduzetnice, informativni dan za poduzetnike, višednevna Start up akademija za mlade …