Sindikati su objavili u kojim će se županijama nastaviti sa štrajkom u četvrtak i petak nakon što će u srijedu štrajkati škole u cijeloj Hrvatskoj. Za srijedu su najavili veliki prosvjed na Markovom trgu.

U četvrtak nema škole u Istarskoj te Šibensko-kninskoj županiji, a u petak u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, objavili su sindikati koji su se sastali s Vladom. U srijedu je veliki prosvjed na Markovom trgu i nema škole u cijeloj RH.

Nažalost, moralo je proći 17 dana štrajka da bi se počelo intenzivno razgovarati s nama, poručili su obrazovni sindikati u ponedjeljak najavivši veliki prosvjed u srijedu unatoč pregovorima koji su danas počeli s Vladom, a koji se nastavljaju ovaj tjedan. Obzirom da su zatvoreni za javnost, o njima ne žele govoriti dok se pregovori ne završe. Prosvjed u srijedu kreće u 11 sati od Trga Rebublike Hrvatske, preko Frankopanske i Mesničke ulice, Strossmayerovog šetališta do Markova trga.

Dolazak je obećao i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata, koja okuplja 11 milijuna članova iz 48 zemalja - istaknuli su sindikati. Tog dana nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj, a pridružuju im se i fakulteti. Najavili su kako se štrajk nastavlja sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, u četvrtak u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji te u petak u Vukovarsko-srijemskoj te Karlovačkoj županiji.

(iPress/H)