Dodjela Nagrade Sv. Mauro, zaštitnika grada Poreča, osobi koja je tijekom godine najviše doprinijela kulturi i aktivnosti POU Poreč, bit će održana u srijedu 20. studenog u 19 sati u Istarskoj sabornici, najavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić novinarima povodom predstojećeg blagdana Sv. Maura, zaštitnika grada, napomenuvši da je prijedloge za dobitnika nagrade Sv. Mauro moguće dostaviti do ponedjeljka 4.studenog .

U srijedu 21. studenog, na dan zaštitnika grada Poreča, u 10.30 sati u Eufrazijevoj bazilici bit će održana svečana misa koju će predvoditi novi apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua uz asistenciju svećenika Porečko-pulske biskupije.

Po završetku svečane mise ulicama Poreča proći će tradicionalna procesija s relikvijama Sv. Maura a od 11 sati na središnjem trgu Poreča, bit će Porečanima i njihovim gostima podijeljeno 600 porcija palente.

U sklopu ovogodišnje fešte Sv. Maura, zaštitnika Poreča, bit će u poslijepodnevnim satima srijede, 20. studenog na Materadi otvoren park prijateljstva, grada Poreča i njemačkog grada Poinga, kojem će prisustvovati i delegacija njemačkog grada predvođena gradonačelnikom Albertom Hingerlom.

Gradonačelnik Poreča Peršurić naglasio je i male promjene u organizaciji ovogodišnje fešte povodom blagdana Sv. Maura napomenuvši da ove godine na središnjem porečkom trgu neće biti podignut šator u kojem bi se trebao održat koncert, a kojeg će Petar Grašo s početkom u 19 sati održati u dvorani Veli Jože. Cijena ulaznice bit će 40 kuna a kako je naglasila Nataša Cvijanović, organizatorica koncerta, prihod od ulaznica bit će namijenjen potrebitim porečkim obiteljima Bašić i Tamburin.

(iPress)