Proljeće, ljeto, jesen, zima, prema viđenom na 'terenu' u ovoj godini samo je teoretski raspored godišnjih doba. Četiri dana prije vraćanja sata nazad, što znači raniji dolazak mraka, paljenje svijetla, pad temperature kod mnogih će biti težak trenutak za prilagodbu posebno nakon ljetnog ugođaja snimljenog ovih dana na zapadnoj obali Istre.

Brojne goste na plažama od Savudrije pa do Kamenjaka, iako su hotelski kapaciteti Umaga, Novigrada, Vrsara, Rovinja dobro popunjeni, s obzirom na pred zimsko razdoblje, ne treba očekivati.

No šetnja obalom 'govori' drugačije. Trideset izmjerenih stupnjeva Celzija na suncu i 20 stupnjeva Celzija toplina mora, sasvim su dobar razlog za goste koji su odlučili kraj mjeseca listopada provesti u objektima na zapadnoj obali Istre da iskoriste sunčanje i kupanje u jesenskim danima i guštanju ića i pića na terasama ugostiteljskih objekata uz more, koji su prema navodima DHMZ s krajem mjeseca listopada najtopliji u povijesti mjerenja temperature u 'jesenskom' godišnjem razdoblju.

(iPress)