Općina Bale se među prvim Općinama priključila hvalevrijednoj akciji "Zasadi drvo, ne budi panj". Tom prigodom će Općina Bale na području istočnog djela naselja Grote u petak, 25. listopada 2019. godine zasaditi sadnice ladonje i liquidambara, te čempresa na groblju. U dvorištu škole, istog će dana biti zasađena i maslina.

Općina Bale poklanja svojim sugrađanima sadnice: 3 komada ladonje visine h=3-3,5m, 2 komada ladonje visine h=2-2,5m: i 3 komada liquidambar visine h=3-3,5m i to za sadnju u vlastitim vrtovima i okućnicama kako bi svi zajedno doprinijeli dodatnom obogaćivanju zelenog fonda te očuvanju prirode.

Trgovačko društvo MON PERIN donirati će građanima sadnice oleandra 5 kom, lovora 10 kom, jadranke planike 3 kom i fotinije 5 kom.

Građani će svoje sadnice moći osobno preuzeti u sjedištu komunalnog društva Forlanette d.o.o., Istarska 13. S obzirom da je broj sadnica ograničen, kriterij za odabir biti će ''tko prvi njegovo“.  Koordinator aktivnosti je trgovačko društvo Forlanette a kontakt direktor Matija Garilović (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 099/3749189), izvijestili su iz Bala.

(iPress)