Start četiristojednog sudionika sedmog Poreč Triatlona, jednog od najposjećenijih natjecanja u plivanju, vožnji bicikla i trčanju na zapadnoj obali Istre, bit će predstojeće nedjelje, 13. listopada u 8 sati na plaži ispred hotela Parentium.

Prema riječima direktora utrke, Marka Miličića izrečenim na tiskovnoj konferenciji održanoj u hotelu Parentium, kojoj su prisustvovali direktor TZG Poreč Nenad Velenik i Goran Vrus iz Plave Lagune, na ovogodišnjem triatlonu, na startu, na plaži ispred hotela Parentium, u more će u  nedjeljno jutro skočiti rekordan broj natjecatelja.

Natjecanje triatlonaca ne bi bilo moguće uz pomoć dvjestotinjak volontera koji će pomoći natjecateljima i organizaciji utrke.

Ovogodišnja natjecateljska ruta označena je plivanjem 1,8 kilometara u moru ispred hotela Parentium, 87 kilometara vožnje bicikla na trasi na kojoj, kako je rekao direktor utrke Milčić, neće biti 'ležećih policajaca' kao dosadašnjih godina i trčanjem lungo mare trasom Zelene i Plave Lagune do Poreča i nazad, u dužini od 21 kilometra.

Ovim tradicionalnim natjecanjem želimo pobuditi pripreme sportaša i boravka gostiju u našim prostorima tijekom jesenskih i zimskih mjeseci koja s ponudom hotelskog smještaja i klimatskim uvjetima ima vrhunske uvjete, rekao je direktor TZG Poreč Nenad Velenik naglasivši da Poreč Triatlon uz veliki trud organizatora opravdava epidet sportskog grada na koji su iznimno ponosni.

Kako je rekao direktor utrke Marko Miličić na sedmom izdanju Poreč Triatlona nastupit će rekordan broj natjecatelja, 45 natjecateljica, 295 natjecatelja te članovi 61 štafete iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije…

(iPress)