Nakon sunčane te danju i ugodno tople subote, već u nedjelju slijedi jačanje juga i postupno naoblačenje, što je uvod u kraću kišnu epizodu, javlja Istramet.

Za razliku od subote, nedjelju će obilježiti oblačnije vrijeme. Poslijepodne slijedi daljnji porast naoblake, a lokalno je moguća i slaba kiša. Jačat će jugo koje će do kraja dana na moru ponegdje biti jako.

U noći na ponedjeljak posvuda će se jače naoblačiti uz mjestimičnu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Pritom će uz jači razvoj oblaka lokalno biti obilnije kiše, naročito u prvom dijelu dana kada može pasti 30-50 mm.

S oblacima i jugom stiže i osjetno topliji zrak, stoga očekujemo nagli porast jutarnjih temperature zraka, dok će se dnevne zbog više oblaka kretati u okvirima vrijednosti koje smo mjerili proteklih dana.

Jugo će u drugom dijelu ponedjeljka zamijeniti jugozapadnjak, a kasno navečer i sjeverozapadnjak.

Vrijeme će se postupno smiriti u noći na utorak, stoga danju očekujemo djelomice sunčano i suho vrijeme. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a dnevne temperature zraka porast će do 25 °C.

U sličnom ozračju proteći će i srijeda, dok je četvrtak moguća nova kraća (poludnevna) kišna epizoda, piše Istramet. (iPress)