U cilju povećanja stanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja broja prometnih nezgoda, u Fažani od 1. listopada započinju radovi na izvanrednom održavanju županijske ceste ŽC 5115 Pula-Fažana (Fažanska cesta/Puljska ulica) u sklopu kojeg će se izgraditi sustav oborinske odvodnje te nogostup s desne stranke kolnika (u smjeru prema Puli). Po rekonstrukciji kolnika postaviti će se i autobusne nadstrešnice.

Rekonstruirati će se ukupno 1.100 metara prometnice u dvije faze (I. faza 650 m, a druga 450 m), a obuhvat zahvata će biti od Valbandonskog mosta do Šuride (skretanje za Puntiželu). Rekonstrukcija kolnika u I. fazi planirana je od Valbandonskog mosta do bistroa Vala. Planirani završetak I. faze je do 31.12.2019. godine.

Investitor je Županijska uprava za ceste (radove sufinancira Općina Fažana), a izvođač radova Cesta d.o.o. Pula.

S obzirom da će prometnica za radove u I. fazi biti zatvorena za cjelokupan promet osim za vozila gradilišta, stanara i autobuse (zbog prijevoza učenika), fažanski KOmunalac objavio je najbrže alternativne pravce prometovanja prema Puli.

Stanovnici Fažane upućuju se na Galižansku cestu (ŽC50161) sa spojem na Vodnjansku cestu (D75) u smjeru prema Velom Vrhu.

Stanovnicima Valbandona najbrži alternativni pravac je ulicom Pineta sa spojem na Vodnjansku cestu (D75), kod benzinske postaje Petrol.

Stanovnici Šuride mogu koristiti dosadašnju prometnicu, a stanovnici dijela Male Vale (dio prema Štinjanu) mogu koristiti cestu prema koja vodi za Štinjan/Pulu.

S obzirom na očekivano otežano prometovanje, molimo za razumjevanje.

Građani se za sve upite i pojašnjenja mogu obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 098/476-316, izvijestio je direktor Komunalca Danijel Ferić. (iPress)