PromoArh, sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za Istru i Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima da na jednom mjestu prikupe sve informacije potrebne za njihovu graditeljsku aktivnost, naglasila je na predstavljanju 1. međunarodnog sajma graditeljstva, opremanja i uređenja, koji će se u Poreču održati od 18. do 21. rujna ove godine, u organizaciji porečke tvrtke Studio 053 u dvorani Žatika, direktorica sajma Ivana Štiković.

Na Sajmu će osim izlagača sudjelovati i stručnjaci, u okviru 'education poninta', koji će edukacijom, seminarima, predavanjima i konstruktivnim panel raspravama doprinijeti razmjeni informacija i ideja.

Kako je na pressici bilo naglašeno, na 1.međunarodnom sajmu graditeljstva opremanja i uređenja u Poreču će na prostoru od 2.500 četvornih metara prostora dvorane Žatika i 500 četvornih metara vanjskog prostora sudjelovati 70 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Njemačke i Rumunjske. Svoja iskustva u gradnji sudionicima 1.sajma graditeljstva, opremanja, i uređenja u sklopu 'education pointa' prenijet će prof. dr. sc. Vladimir Skenderović priznati stručnjak u graditeljstvu na svjetskoj razni.

U Poreču se posljednjih godina puno gradi i sajam graditeljstva se otvara na pravom mjestu, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasivši zadovoljstvo da se Poreč posljednjih godina 'okreće' u sferu sajmova izrazivši zadovoljstvom tom činjenicom.

Za Istru je ovakav sajam vrlo značajan događaj i uvjerena sam da će razvijanje sajma doprinijeti širenju i razvijanju gospodrstva, rekla je Nada Orbanić Sapundžić predsjednica Strukovne grupe arhitekta pri HGK ŽI , naglasivši da će takav pristup donijeti i podizanju razine znanja  i uštede u gradnji općenito.

Otvaranje 1. sajma PromoArh bit će u srijedu 18. rujna ispred dvorane na Žatiki  u 12 sati a ulaz će u dvoranu biti besplatan.

(iPress)