Grad Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije u školskoj, odnosno akademskoj 2019./2020. godini, a dodijelit će pet stipendija učenicima srednjih škola, od kojih se dvije stipendije financiraju iz sredstava socijalnog programa Grada Poreča. Jedna učenička stipendija dodijelit će se učeniku koji se školuje za deficitarno zanimanje -  medicinska sestra odnosno medicinski tehničar.

Visina učeničkih stipendija iznosit će mjesečno 600 kuna, dok za deficitarno zanimanje iznosi 1.200. Visina učeničkih stipendija po socijalnom programu iznosit će mjesečno također 1.200 kuna.    

Podsjetimo, Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

Sve detalje i obrasce možete dobiti na ovom linku.

(iPress)