Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja je organizatora da se okupe cijele obitelji, da se i domaći i gosti druže i zabave.  Naglašeno je to na današnjoj konferenciji za novinare uoči jesenskog izdanja „Juga na dva kotača“. Naime, tri su biciklijade već održane, a predstoje još tri, naglasili su direktori turističkih zajednica Medulina Enco Crnobori, Pule Sanja Cinkopan Korotaj i Marčane Maja Percan Milohanić. Biciklijade su već održane u Fažani, Vodnjanu i Šišanu, a predstoje one na području Marčane i Barbana, potom Pule, a završnica je ove godine u Medulinu.

U subotu, 14. rujna bit će održana biciklijada u organizaciji TZ Marčana i TZ Barbana koja je podijeljena u dvije rute. Druga planirana biciklijada održat će se u subotu 21. rujna u organizaciji TZ Pule. Start je ispred autokampa Brioni ( Puntižela )/lučice Štinjan u 10.30 sati, a prijave su moguće od 9 sati.

Treća biciklijada održat će se u subotu 5. listopada u organizaciji TZ Medulin. Start je na parkiralištu ispred Autokampa Medulin u 10 sati, prijave su moguće od 9 sati.

Nakon završetka svih  biciklijada planirana je marenda za sve sudionike i zajedničko druženje. Poznato je već da je dužina staza od 15 do 25 kilometara, a staze nisu zahtjevne. Sudionici dosadašnjih biciklijada već su dobili kartončiće i za svako sudjelovanje po jedan pečat. Oni biciklisti koji sudjeluju na četiri ili više biciklijade u Medulinu će na dar dobiti majicu.

U slučaju lošeg vremena biciklijade se organiziraju tjedan dana kasnije.

On-line prijava za sve biciklijade na: www.medulinriviera.info, stoji u priopćenju.

(iPress)