U četvrtak 12. rujna u 21 sat u Galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli (Zagrebačka 27) otvara se izložbe radova srednjoškolaca polaznika radionica instant fotografije /DIS INSTANT/ i sitotiska /DIS TISK/.

IN DIS EDUKATIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE u sklopu projekta IN DIS ART i IN DIS PROJEKT / PUBLIC višegodišnji je program HUIU-a, čiji su direktni korisnici polaznici osnovnih i srednjih škola. Program čini sinergija primijenjenih i audiovizualnih umjetnosti. Program jednaku pažnju posvećuje edukaciji, kao i implementaciji stečenih znanja. Program direktne korisnike potiče na interakciju s umjetnicima i stručnjacima te na izražavanje vlastite kreativnosti i osobnosti kroz kreativne procese nastajanja i realizacije kulturno-umjetničkih događanja. Sudjelovanje u ovom programu čini od djece i mladih aktivne sudionike, odnosno gledatelje koji u konačnici nisu samo puki promatrači, već aktivni i angažirani članovi zajednice.

Nakon otvorenja, koje će se održati u četvrtak, 12. rujna u 21 sat, izložba će ostati otvorena do 17.9.2019., pon. – pet. od 12 do 14 sati i od 19 do 21 sat, stoji u priopćenju HUiU-a.

(iPress)