U nazočnosti pomoćnika ministra poljoprivrede, Uprave ribarstva, Ante Mišure, pomoćnika ministra Mora, prometa i infrastrukture Anđelka Petrinića, direktora TZ IŽ Denisa Ivoševića i direktora TZG Poreč Nenada Velenika, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić proglasio je peto izdanje Tunistre – Offshore World Challenge Poreč 2019. otvorenim.

Peršurić je naglasio da je natjecanje u lovu na tunu, koje će se u akvatoriju ispred zapadne obale Istre održavati do subote, prigoda upoznati bogatstva koje ima naše more ali i prigoda sudjelovati u entuzijazmu svih natjecatelja.

- Očekuje nas zanimljiv turnir, rekao je prilikom otvaranja pete Tunistre, Franko Čerin glavni organizator natjecanja  predsjednik ŠRK Big Game 4Tuna, budući iz godine u godinu sve više natjecatelja pokazuje interes za sudjelovanje na porečkom Offshore World Chalengu, najvećem natjecanju u lovu na veliku ribu na Jadranu, a pobjeda na porečkom turniru donosi i kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održat u Kostariki.

Na ovogodišnjem natjecanju u lovu na veliku ribu nastupit će pedesetak posada iz desetak država.

(iPress)