Poreč će u subotu, 24. kolovoza, biti centar za sve ljubitelje plivanja i dobre zabave. Naime, više od tisuću profesionalnih i rekreativnih plivača i njihovih navijača stiže na jubilarni 20. Porečki delfin.

Poznati međunarodni sportsko-rekreativni plivački maraton održat će se u sjevernom porečkom akvatoriju na plaži Pical s početkom u 9 sati kada je na rasporedu profesionalni dio programa Cro Cup Series. Rekreacijski maraton počinje u 9:30, a plivači rekreativci mogu birati željenu dužinu rute od 1.500, 3.000 i 5.000 metara što ovaj maraton čini posebnim i prikladnim za svakoga.

U prethodnih 20 godina na jednom od najpoznatijih maratona u regiji sudjelovalo je petnaestak tisuća plivača i plivačica, a na jubilarnom, 20. Porečkom delfinu očekuje se njih više od tisuću iz različitih zemalja. Dužina staze za profesionalne plivače je pet kilometara, a natjecati se mogu članovi kluba registrirani u Hrvatskom savezu daljinskog plivanja kao i pojedinci s licencom Saveza za nastup u CRO CUP natjecanju pa samim time imaju priliku skupljati bodove za istoimenu seriju. S druge strane, rekreacijski maraton se može plivati prsno, leđno ili bilo kojom drugom tehnikom, a sudionici mogu koristiti i razna pomagala kao što su peraje, maske ili luftmadrac.

Organizator maratona, Klub za daljinsko plivanje Poreč, i ove je godine, uz Turističku zajednicu grada Poreča i glavnog sponzora Valamar Rivieru, osigurao vrhunsku zabavu i popratne sadržaje za sve sudionike i posjetitelje. Gosti će tako moći uživati u posebno organiziranim zonama poput Kid's, Fun, Relax i Sport zone. Najmlađe će u Kid's zoni zasigurno oduševiti za tu priliku posebno osmišljeni sadržaji kao što su mali morski laboratorij, dječji teatar te razne radionice i društvene igre. U Fun zoni omogućeno je besplatno korištenje Wibit Aquaparka i dvorca na napuhavanje u parku na plaži Pical, a za one umorne organizatori su pripremili popuste od 50 posto na masaže u Relax zoni te besplatne masaže za sudionike plivačkog maratona. Porečane i sve posjetitelje očekuje i rekreacijski turnir u vaterpolu u sportskoj zoni za čije su pobjednike organizatori pripremili pokale, a za atmosferu i dodatnu zabavu na plaži Pical pobrinut će se Limena glazba Sveti Lovreč i bend Rezime Acoustic Trio. Svi će posjetitelji imati priliku uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Porečki delfin jedan je od događaja u Poreču s najdužom tradicijom i manifestacija koja dodatno promovira Poreč kao destinaciju primamljivu sportašima i ljubiteljima aktivnog života. Plivači se u svega nekoliko klikova mogu prijaviti putem online prijave na web stranici Porečkog delfina - www.poreckidelfin.com gdje mogu pronaći i sve dodatne informacije o ovogodišnjem plivačkom maratonu.

Kotizacije se mogu uplatiti putem PayPala ili uživo na dan održavanja maratona, a cijena im do 22. kolovoza iznosi 90 kuna, dok 23. kolovoza te na dan manifestacije iznosi 100 kuna.

(iPress)