Sutra će se, prikazivanjem biografske drame „Loro“, okončati još jedno izdanje Art kina „Cineast“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan. Selektor i umjetnički voditelj Matija Debeljuh za kraj Cineasta odlučio se za film Paola Sorrentina o životu Silvija Berlusconija. Zavođenje, glamur, korupcija, droge i razvratne zabave uz bazen: život Silvija Berlusconija odavno je zahtijevao filmsku adaptaciju na koju se u konačnici odlučio priznati talijanski redatelj Paolo Sorrentino, dobitnik prestižne nagrade Oscar. Projekcija će se održati u Staroj uljari u Vodnjanu, na adresi Portarol 31, s početkom u 21:30, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

A na perojskoj plaži Martulina u sklopu posljednjeg ovogodišnjeg enjoyperoj prošle godine, a ove godine ga upravo oni sa stilom zatvaraju! Dođite i vi na veliki oproštajni koncert ovog četvrtka 22.08. s početkom u 21 h!

Ovog četvrtka u Vodnjanu očekuje vas još i izložba Hane Miletić u galeriji Apoteka, čije je otvorenje predviđeno u 20:30 h.

A ovog petka i subote, 22.-23.08., ulicama Vodnjana odvijati će se pravi vatromet šarenih nošnji, zvukova instrumenata, pjesme i plesa. 19. Međunarodni festival folklora LERON i ove će godine na vodnjanskom trgu okupiti brojne folkloraše iz raznih europskih zemalja, sljubiti njihove folklorne običaje, odaslati poruku mira, prijateljstva i bratstva. Mimohod učesnika predviđen je za petak u 20 h, dok će u 21 h uslijediti svečano otvorenje festivala uz nastup sudionika.

U subotu 24.08. u vodnjanskoj galeriji El Magazein, s početkom u 19 h, otvoriti će se izložba „Mostra dei pessi“, umjetnika iz Muggie, uz koncert „Concerto di fine estate“ u izvedbi Muja folk.

(iPress)