Završnim natjecanjem na bazenu TN Villas Rubin u Rovinju završila je tradicionalna, trinaesta po redu, škola plivanja za djecu predškolske i školske dobi Općine Kanfanar.

Pod budnim okom voditelja Alda Krelje, Mata Kukuruzovića, Cristine Marangon, Eufemije Benussi, Smiljane Marić i Sandre Orbanić rekordnih osamdesetdvoje djece dva je tjedna uživalo u svakodnevnom boravku na bazenima i moru usavršavajući svoje plivačke vještine koje su danas uspješno demonstrirali okupljenim roditeljima. Prije završnog natjecanja, posljednjeg dana škole plivanja organiziran je i odlazak u Aquapark Istralandia gdje su se djeca dobro zabavila.

Sve polaznike škole plivanja općinski načelnik Sandro Jurman nagradio je na završnici prigodnim medaljama za uloženi trud i postignuti napredak u tehnici plivanja.

Škola plivanja Kanfanar 2019. organizirana je u zajedničkoj suradnji Društva sportske rekreacije Rovinj, Dječjeg vrtića "Neven" i Društva Naša djeca Kanfanar, uz potporu općine Kanfanar koja u cjelosti pokriva troškove prijevoza djece.

U prilog kvaliteti ovog tradicionalnog programa za male Kanfanarce tijekom ljeta govori i činjenica da je Općina Kanfanar nagrađena Nagradom za obuku neplivača od Hrvatskog saveza sportske rekreacije, priopćili su. (iPress)