Reprizom prvog finala umaškog turnira odigranog 1990. godine između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića, sutra započinje 30. izdanje teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

Na egzibiciji otvorenja gledatelji će moći evocirati uspomene na sami početak umaške teniske priče i prvo odigrano finale koje je na kraju pripalo Goranu Prpiću.

Prije same egzibicije održat će se ždrijeb glavnog turnira, a da prvi dan slavljeničkog izdanja završi na najbolji mogući način, pobrinut će se Tony Cetinski velikim koncertom otvorenja u Dance Areni. Ovo će biti svojevrsna uvertira u nezaboravnih 10 dana koji posjetitelje očekuju u Stella Marisu.

Sjajni teniski mečevi ponajboljih svjetskih tenisača, poput aktualnog 10. igrača svijeta Fabija Fogninija i najboljeg hrvatskog tenisača Borne Ćorića, garantiraju uzbudljive trenutke na umaškim terenima i neizvjesnu borbu za naslov pobjednika.

Druga egzibicija, u srijedu 17. srpnja, donosi još jedan atraktivan dvoboj, između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera koji će gledatelje vratiti u legendarnu 2001. godinu i finale Wimbledona kada je Ivanišević ostvario svoj veliki san i podigao pobjednički trofej u All England Clubu.

Uz teniske mečeve i egzibicije, na Plava laguna Croatia Openu Umag posjetitelje očekuje i odličan party program, a osim Tonyja Cetinskog, za dobro raspoloženje pobrinut će se i najpopularniji europski Queen Tribute band te svjetski poznati DJ-evi - W&W, Salvatore Ganacci, Gianluca Vacchi i Mike Candys.
Na Istria Gourmet Festivalu ljubitelji vrhunske hrane pronaći će pravo bogatstvo istarskih delicija i najfinijih vina. Među brojnom ponudom posjetitelji će uživati u hrani dva restorana s Michelin preporukom koji će im pružiti jedinstven gastronomski užitak, a u Taste Istria zoni kušati vina tridesetak biranih istarskih vinara.

Sve ovo garantira da će od sutra pa sve do 21. srpnja, Umag po 30. put postati sjedište vrhunskog tenisa, sjajnih koncerata i neodoljivog gourmet iskustva.

Sve novosti i zanimljivosti o ovogodišnjem turniru saznajte na službenoj web stranici i Facebook stranici, izvijestili su organizatori. (iPress)