Predstojećeg vikenda, 13. i 14. srpnja u Fažani se održava 3. Festival sladoleda.

Slatke ledene slastice na fažanskoj rivi će predstaviti  osam  proizvođača i ugostitelja:  VR choco art, Slatičarnica Sydney,  Gelateria Leone, Brioni bar, Slastičarnica Lavanda,  Adriatic cafe bar, Stara konoba i Konoba Navetta.

Posjetitelji će moći kušati  oko 60-tak jedinstvenih okusa sladoleda, u kombinaciji s raznim voćem i preljevima, no osim uobičajenih kombinacija, tu će se naći i veganski, sladoledi bez laktoze. Za Festival su kreirani i neuobičajeni sladoledi, a većina ih je od prirodnih istarskih namirnica bez umjetnih boja i aditiva.

Pored sladoleda, posjetitelji će se moći osvježiti uz ostale ledene slastice i napitke, shake-ove raznih okusa, sorbetto, ice-caffe, a neće izostati ni ponuda ledenih torta.

Sastavni dio Festivala su i mnogobrojni zabavni sadržaji  za cijelu obitelj - dnevni i večernji  program, radionice izrade sladoleda po starinski, animacija za djecu, koncerti, kazališne predstave, klaunovi  i plesni sadržaji, poručili su iz Turističke zajednice Fažane koja organizira Festival.

(iPress)