Službenica Policijske uprave istarske Nataša Rogić Jukopila, koja je zajedno s kolegom nastupila na jednoj od najtežih utrka u Hrvatskoj, Velebit ultra trailu, osvojila je drugo mjesto u ženskom poretku, priopćeno je u ponedjeljak iz istarske PU.

 

Ovog vikenda održano je 17. izdanje kultne trail utrke Naturel Velebit Ultra Trail, na kojem je sudjelovalo oko 400 natjecatelja koji su mogli birati između pet utrka: Ligt 7 km, Active 16 km, Challenger 28 km, Marathon 42 km i 50 miles, odnosno 80 km.

Na najtežoj dionici sudjelovalo je i dvoje policijskih službenika PU istarske, Nataša Rogić Jukopila i Bernard Perković, a Nataša je ponovno dokazala da je jedna od vodećih trail trkačica u Hrvatskoj, osvojivši drugo mjesto u ženskom poretku, naveli su iz PU istarske.

Naturel Velebit Ultra Trail jedna je od najljepših, ali i najsurovijih utrka u Hrvatskoj.

Nakon starta u Baškim Oštarijama u 22 sata, natjecatelji su tijekom noći i slijedećeg dana prošli Šugarsku dulibu, Panos, Stap, Rujno, Marasaovac, Sv. Ivan, Ivine vodice i niz kanjon Paklenice spustili se do Starigrada. Nataši i Bernardu za tu pustolovinu trebalo je 18 sati, 18 minuta i 39 sekundi te su u ukupnom poretku zauzeli sedmo i osmo mjesto, dok je Nataša utrku završila kao druga žena i prva Hrvatica.

Ovo je bila još jedna utrka koja Nataši Rogić Jukopila predstavlja uvertiru za veliki nastup na UTMB natjecanju krajem kolovoza u Francuskoj, na kojem će uz još šest predstavnika iz Hrvatske, braniti boje Lijepe naše na utrci od 171 km, kažu iz PU istarske. (iPress)