Na lokaciji budućeg reciklažnog dvorišta danas je potpisan ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Kamik između Općine Medulin i tvrtke Zanitel iz Pule, vrijedan 3.281.562,68 kn (s PDV-om).

Ugovor su potpisali, u ime Općine Medulin, načelnik Goran Buić te u ime tvrtke Zanitel d.o.o., direktor Davor Zanini. Potpisivanju su bili prisutni i direktor Albaneža d.o.o. Edo Krajcar te bivši član Uprave Med eko servisa d.o.o., Enco Crnobori.

Načelnik Goran Buić povodom potpisivanja ugovora istaknuo je kako je ukupna vrijednost cijelog projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kamik 3.937.905,37 kn (s PDV-om), od čega su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 3.295.667,00 kn, odnosno 85 %, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta.

Iskazao je zadovoljstvo početkom radova te konačnom izgradnjom novog reciklažnog dvorišta koji će podignuti kvalitetu odvajanja otpada.

Direktor tvrtke Zanitel d.o.o. nadodao je kako će radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta biti gotovi do kraja godine, a načelnik Buić obavijestio je javnost kako je izgradnja reciklažnog dvorišta označena kao iznimka od zabrane radova obzirom na rokove projekta.

Direktor Albaneža d.o.o. Edo Krajcar izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora koji su Med eko d.o.o. i Općina Medulin dugo već priželjkivali i iščekivali.

Direktor Turističke zajednice Općine Medulin te bivši član Uprave Med eko servisa d.o.o. Enco Crnobori u vrijeme prijave projekta bio je član Uprave te je dugo godina radio na pribavljaju sve potrebne dokumentacije kako bi se projekt mogao kandidirati na natječaje i provesti izgradnja. Istaknuo je kako je trenutno reciklažno dvorište – sabirna stanica napravljena još prije 7 godina, a na pripremi dokumentacije za novo radilo se punih 4 godine, od pripreme terena, lokacijske dozvole do dodjele zemljišta od strane Ministarstva državne imovine. Nakon pribavljanja svih uvjeta Upravni odjel za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Općine Medulin pripremio je kandidirao projekt na natječaj.

U sklopu cijelog Projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kamik provesti će se sljedeće aktivnosti:

• izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta
• informativno-obrazovne aktivnosti
• aktivnosti promocije i vidljivosti

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija „ u financijskom razdoblju 2014.-2020. Nakon završetka projekta, reciklažnim dvorištem će upravljati tvrtka za komunalnu djelatnost MED EKO SERVIS d.o.o., priopćili su iz Medulina.

(iPress)