U sklopu turističkog naselja Verudela u Puli u petak se otvara Park skulptura sa sedam monumentalnih djela osmero umjetnika - akademskih kipara Erosa Čakića, Gualtiera i Simonea Mocennija, Roberte Weissman Nagy, Bojana Šumonje, Siniše Majkusa, Vedrana Šilipetra i akademskog slikara Roberta Paulette, najavljeno je konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli.

Ustvrdivši kako je uređenje parka, koji se prostire na 5500 četvornih metara, koštalo oko 4,35 milijuna kuna, od čega je Grad uložio 550 tisuća, Arena Hospitality Group 375 tisuća, Zagrebačka banka sto tisuća dok je ostatak osigurala Turistička zajednica Pule, direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako su skulpture već postavljene na predviđenoj lokaciji te kako se neke, doduše, još montiraju dok se površina, koju još treba zazelenjeti, ovih se dana intenzivno uređuje.

"Riječ je o projektu čiji je primarni cilj oplemeniti i obogatiti turističku ponudu trajnim vrijednostima iz područja suvremene likovne umjetnosti", ustvrdila je Cinkopan Korotaj dodavši kako će Pula i Istra otvaranjem ovog art-parka dobiti novu atrakciju koja će biti zanimljiva svim uzrastima, a naročito turistima.

"Bit će tu prostor za igru, šetnju i odmor, dok će ljubitelji umjetnosti moći uživati u djelima afirmiranih kipara", poručila je direktorica pulske Turističke zajednice.

Autorica umjetničkog koncepta povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner istaknula je kako je s radošću prihvatila ponuđeni projekt.

"Obradovana sam činjenicom da se jedan prostor na turističkom lokalitetu može namijeniti parku skulptura. Meni je to bilo uistinu beskrajno vrijedno i važno" - zaključila je Ostojić Cvajner.

(H/iPress)