Tiskovna konferencija koju su organizatori ovogodišnjeg 12. DanceStar World Finals, koji je počeo prošle srijede na pozornici 'podignutoj' na središnjoj plaži Zdeleni Resort, pripremili dan poslije otvaranja trebala je javnosti prenijeti prve dojmove  ovogodišnjeg natjecanja. Na pressici kojoj su uz gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića prisutni bili i direktor TZG Poreč Nenad Velenik, predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver, članica ocjenjivačkog suda Almira Osmanović i direktor TZ IŽ Denis Ivošević, organizatorica natjecanja Tatjana Pagitz priopćila je da će Gala večer Dance Stara umjesto u petak, 24. svibnja, s početkom u 21.30 sati na plaži Zelena Resort biti 'prebačena' u subotu, 25. svibnja u  dvoranu na Žatiki s početkom u 21.30 sati.

Razlog premještanja večeri Gala Dance Stara u dvoranu na Žatiki pojasnila nam je gospođa Pagitz.

Osim mogućeg lošeg vremena u večernjim satima petka glavni razlog premještanja Gala Dance Stara s plaže u dvoranu je izuzetno visoki postotak vlage koja je u večernjim satima pri otvaranju ovogodišnjeg natjecanja jako namočila pozornicu na kojoj se je vrlo teško plesalo. Kako se plesači ne bi ozlijedili, zbog mogućeg pada, odlučili smo završnicu ovogodišnjeg natjecanja preseliti pod krov dvorane na Žatiki.

Gospođa Pagitz istaknula je na pressici izuzetno zadovoljstvo suradnjom sa Porečom i domaćinima pri organizaciji završnice svjetskog DanceStar World Finals te odličnim uvjetima kako u smještaju tako i s natjecateljskim prostorima i ambijentom Poreča. Plesom želimo potaknuti kulturne različitosti, prijateljstva, solidarnost, poštovanje i razumijevanje, rekla je gospođa Pagitz.

ESDU je sjajan sadržaj za promociju Poreča i njegovih mogućnosti na svjetskom turističkom tržištu, rekao je direktor TZG Poreč Nenad Velenik zahvalivši se organizatorima na ponovnom organiziranju završnice svjetskog natjecanja u Poreču u kojem, kako je naglasio, od početka ove godine boravilo je 94.000 gostiju, tri posto više nego prošle godine a koji su ostvarili 342.000, tri posto više noćenja nego 'osamnaeste' godine.

Zadovoljstvo održavanjem završnice ESDU-a u Poreču izrazio je i gradonačelnik Loris Peršurić naglasivši kako nje jednostavno u jednom trenutku okupiti 7.000 mladih iz cijelog svijeta zahvalivši dobroj suradnji s organizatorom natjecanja ali i činjenici da, kako je naglasio, Poreč ima odličnu infrastrukturu, od smještajnih kapaciteta, dvorana i ambijenta, koji privlaaće na dolazak u Poreč.

Predsjednik Uprave hotelske kompanije Plava Laguna, Neven Staver naglasio je da je DanceStar World Finals značajni plesni događaj i zanimljiv kompaniji zbog činjenice da se tijekom trajanja natjecanja ostvari i do 30.000 noćenja što za predsezonu nije mali broj noćenja. Primjećujemo i stalni porast u brojkama ostvarenih noćenja što je pokazatelj dobrog odnosa s organizatorima rekao je Staver podsjetivš da Zelena Resort ima dobru infrastrukturu koja ne podržava samo sportske već i druge manifestacije a koje su odlična dodatna promocija za destinaciju Poreča.

Zadovoljstvo održavanjem DanceStar natjecanja u Poreču izrazila je i Almira Osmanović, bivša balerina svjetskog glasa i članica žirija, naglasivši da je DanceStar i festival novih koreografija, novih plesnih pokreta, što je sjajno za razvoj plesne umjetnosti ali i za promociju Hrvatske u svijetu.

Direktor TZ IŽ Denis Ivošević istaknuo je da je DanceStar izuzetno veliki i važan turistički projekt za Istru budući se 'stvaraju' tijekom trajanja natjecanja emocije, doživljaji i stječu se iskustva, ključni elementi na kojima razvija turizam u Istri.

Na gala večeri 20 najboljih natjecatelja plesati će koreografije od kojih će ocjenjivački sud izabrati tri najbolje a pobjednik Gala večeri osvojit će i visoku novčanu nagradu. 

(iPress)