Sportsko društvo Granfondo Nevio Valčić i Turistička zajednica Općine Medulin predstavili su ovogodišnje, 4. izdanje međunarodnog rekreativnog biciklističkog maratona Granfondo Nevio Valčić, čiji je start u Medulinu kraj fontane, ove nedjelje 26. svibnja u 10.00 sati.

Ova, sada već tradicionalna sportska manifestacija organizira u spomen Nevia Valčića, istarske biciklističke legende iz 50-ih i 60-ih godina.

Enco Crnobori, direktor TZ Općine Medulin , poželio je dobrodošlicu svim ovogodišnjim sudionicima manifestacije, čestitavši organizatorima, obitelji Valčić i Sportskom društvu Granfondo Nevio Valčić, na trudu i inovativnosti, kojim već četvrtu godinu zaredom promoviraju Općinu Medulin i južnu Istru, kao obiteljsko-sportsku destinaciju.

Helena Valčić, organizatorica utrke, zahvalila se Turističkoj zajednici Općine Medulin na potpori i pomoći, te sve brojnijim sudionicima utrke, koji iz godine u godinu dolaze natrag ili po prvi puta sudjeluju u ovom inovativnom turističkom proizvodu.

Luciano Valčić, organizator i sportski direktor utrke, napomenuo je da će dvjestotinjak prijavljenih sudionika, od kojih desetak žene, voziti brzinom od 38-40 km/h po zahtjevnoj dionici južne Istre, upoznajući njezine ljepote, ali i enogastronomiju .

Luka Mišović, tehnički direktor utrke, napomenuo je da se najbrži sudionici na cilju u Medulinu, također na rivi kraj fontane, očekuju oko 12.30 sati. Istaknuo je da na ovogodišnjem 4. Granfondu Nevio Valčić djeluje 130 redara, 40 policajaca, sudaca, pratećeg tehničkog osoblja, te još 30-ak motorista i službenih osoba. Zamolio je građanstvo na oprez i strpljenje, jer će tijekom utrke u nedjelju 26. svibnja, pojedini dijelovi trase utrke, kako biciklisti budu prolazili, biti zatvaran maksimalno 30.minuta.

GFNV2019 nudi biciklistima sudjelovanje na duljini staze od 100 km koja započinje na području Medulin Rivijere te duž panoramskih itinerara južne Istre prolazi kroz Pulu - Fažanu - Peroj - Mandriol - Cestarska Kuća Bale - Vodnjan - Divšiće - Filipanu - Prodol - Krnicu - Peruške - Dugu Uvalu - Pavičine - Križ - Marčanu - Loboriku - Valturu - Šišan - Šikiće s ciljem u Medulinu.

Privremeno zatvaranje prometa zbog biciklističke utrke

Policijska uprava istarska poziva vozače na oprez i propuštanje biciklista za vrijeme trajanja biciklističke utrke

U nedjelju, 26. svibnja, na području Istre održava se biciklistički cestovni maraton ''Granfondo Nevio Valčić''. Start utrke bit će u 10 sati u Medulinu, a utrka će se voziti na slijedećim dionicama: Medulin – Medulinska cesta – Pula – Cesta prekomorskih brigada – Veli Vrh – Fažanska cesta – Fažana – Peroj – Barbariga – Vodnjan – Divšići – Prodol – Krnica – Peruški – Duga uvala – Marčana – Loborika – Valtura – Šišan – Medulin (cilj). Završetak utrke očekuje se oko 13 sati.

Zbog održavanja biciklističke manifestacije od strane policije i drugih osoba temeljem ovlaštenja (redara) povremeno će biti zatvorene dionice cesta te mjesto starta i cilja, stoga pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu koji se nađu na trasi kretanja biciklista neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, da se zaustave i pričekaju prolaz biciklista. Isto tako, moguća su zaostajanja pojedinih biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu.

(iPress)