Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese uputio je apel medijima u ime svojih sugrađana u borbi koju je Grad Umag započeo s tele operaterima.

Uz apel Bassanesea je i poziv na drugi krug potpisivanja peticije protiv nezakonitog postavljanja odašiljača na privatne stambene objekte na području Umaga. Na prošlotjednoj akciji prikupljanja potpisa skupljeno je više od 800 potpisa građana Grada Umaga.

Apel i poziv na potpisivanje peticije prenosimo u cijelosti:

Poštovane sugrađanke, poštovani sugrađani,

obraćam vam se ovim putem ne bi li vas upozorio kako u posljednje vrijeme na području našega grada učestalo pristižu direktne ponude upućene građanima od strane raznih teleoperatera, a za postavljanje telekomunikacijskih odašiljača na njihove privatne stambene objekte. Obavještavamo vas da je gradskim odlukama zabranjeno postavljanje navedenih odašiljača.

Kao gradonačelnik, ali prvenstveno kao građanin ovoga grada, apeliram da NE PRIHVAĆATE navedene ponude, obzirom da je riječ o još neutvrđenim razmjerima negativnog i potencijalno štetnog utjecaja na naše zdravlje i zdravlje naše djece.

Mnoge zemlje Europske unije stale su tome na kraj. Budimo zajednica i recimo odlučno NE ELEKTROMAGNETSKOM ZRAČENJU, jer zdrava budućnost je u rukama svih nas!

U subotu 18.05.2019. od 10:00 do 12:00 sati organiziran je drugi krug prikupljanja potpisa kojim želimo osigurajte zdravu budućnost Umaga i naše djece!

Mi Umažani ne želimo biti pokusni kunići!

Uslijed nedavnog postavljanja odašiljača teleoperatera na području Komunele, građani Umaga, uz potporu Grada, pokrenuli su potpisivanje peticije protiv čina postavljanja antenskog prihvata (odašiljača). Kako nije riječ o izoliranom slučaju, a postoje naznake da je u planu postavljanje još nekolicine takvih odašiljača od strane svih teleoperatera u naseljenim područjima, a blizu naših škola, vrtića ili zdravstvenih ustanova, potpisivanjem same peticije svi se zajedno borimo protiv nezakonito postavljenih antenskih prihvata koji dokazano štete zdravlju nas i naše djece.

Mnoge zemlje Europske unije stale su tome na kraj. Jesmo li i mi dio EU?!

RECIMO ODLUČNO NE ZRAČENJU, JER BUDUĆNOST JE U RUKAMA SVIH NAS!

DOĐITE I POTPIŠITE! Atrij POU „Ante Babić“ Umag, 18.05.2019., 10:00-12:00