U četvrtak 23. svibnja 2019. u organizaciji Grada Poreča-Parenzo održat će se besplatna edukacija o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama oštećena vida, namijenjena prvenstveno turističkim vodičima iz Poreča i okolice, ali i vodičima iz ostalih dijelova Hrvatske koji žele bolje razumjeti potrebe osoba oštećena vida. Edukacija će se održati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poreč, prvi kat, učionica br. 3, s početkom u 12:00 sati.

Programom je predviđen teorijski i praktični dio, odnosno vježbe kojima će sudionici steći bolji uvid u potrebe i specifične okolnosti prostornog snalaženja osoba oštećena vida kroz zadatak ulaska u „tuđe cipele“.

Edukacija se provodi u okviru projektnih aktivnosti projekta USEFALL, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren povećanju dostupnosti UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine u prekograničnom području kako bi se stvorio potencijal za održivi teritorijalni razvoj.

Prijave se zaprimaju slanjem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 17. svibnja u 12:00 sati. Broj polaznika je ograničen.

(iPress)