U organizaciji Grada Poreča i Stožera civilne zaštite Grada Poreča, 24. travnja 2019. u Maloj vijećnici gradske uprave Grada Poreča održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika Stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Grada Poreča i općina Poreštine. Prisutne je pozdravio i sudjelovao u radnom dijelu sastanka i gradonačelnik Loris Peršurić.

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni, a s njim u suradnji Voditelj službe za zaštitu i spašavanje Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov podnio izvješće o poduzetim mjerama za protupožarnu sezonu 2019. godinu za područje Grada Poreča i Porešitne. Također je razmatran i plan rada u pripremi protupožarne sezone za 2019. godinu, a predloženo je donošenje Plana operativne provedbe programa aktivnosti.

U radu su aktivno sudjelovali predstavnici Šumarije Poreč Zoran Brščić, kao i Policijske postaje Poreč Krunoslav Marin, odnosno Gradskog društva Crvenog križa Poreč Vesna Janko Finderle te iznijeli svoje aktivnosti u sklopu pripreme za protupožarnu sezonu 2019.

Zaključeno je da su na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2019. izvršene pravodobno, izvijestili su iz Poreča.  

(iPress)