Već deseti put zaredom, Kršan će 27. i 28. travnja biti domaćin zanimljivog festivala kojega  pohode ljubitelji prirode i zdravog načina života.

Zanimljivi predavači, radionice i  gastro iznenađenja i ove  će godine biti mamac posjetiteljima.  Dr. sc. Donatella Vrbanac, stručnjakinja za prehranu, poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban, prof. Višnja Bartolović, predavači s zagrebačkog PMF-a, brojni fitoaromaterapeuti u dva će festivalska dana otkriti manje poznate zanimljivosti o biljkama i zdravlju.

Marija Kolarović iz Udruge Verbena podučit će o izradi uljnog seruma i kreme  za lice.

Pojedinosti o ljekovitom bilju i začinima sv. Hildegarde ispričat će  prof. Višnja Bartolović. Floressa design podučit će vas kako izraditi cvjetni aranžman.Naučite i  pravilno disati, uključite se i u sportske programe.

Posebni festivalski gosti bit će partneri iz španjolskog grada Alconchele, a njihov kuhar pripemat će tapase od biljke tagarnin i  šparuga. Sve će to  u subotu u 14 i 16 sati začiniti  i zvuci flamenga.

Ističemo i nedjeljni cooking show, prezentacijsku radionicu chefa Davida Skoka koji će pripremiti 100 degustacijskih porcija jela od samoniklog bilja iz mora /alge / i sa obale. Show će se održati u vremenu od 12 do 14 sati.

Podsjećamo i na već tradicionalnu dvodnevnu radionicu branja bilja na kršanskim livadama gdje će poznati travar Franko Zgrablić upoznati polaznike s ljekovitim biljkama.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu u 11 sati, a šator je za sve posjetitelje  otvoren oba festivalska dana do 19 sati.

Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Općina Kršan i Turistička zajednica te Poljoprivredna zadruga Čepić polje.

Pokroviteljica 10. Festivala je  predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.

(iPress)