U mixu ovogodišnjih vremenskih (ne)uvjeta, niske temperature, kiše i  snijega na 1200 metara visokom Poklonu, koji su pratili natjecatelje koji su startali u petak iz Labina na trasu od 164 kilometara i iz Lovrana na 'stazu' od 110 kilometara, te sunčanog vremena u subotu po kojem su natjecatelji startali na 'zelenoj' stazi od 67 kilometara iz Buzeta i najlakšoj, žutoj trasi od 41 kilometar iz Motovuna - sedmo izdanje utrke '100 milja Istre', koje se održava u sklopu svjetskog kupa Ultra-trail World Toura, zasjalo je izuzetno jakim sjajem!

Već i činjenica da je nastup na ovogodišnjoj utrci '100 milja Istre' potpisalo 1.800 natjecatelja, govori da ultratrail trčanje okuplja sve veći broj poklonika. 

Ovogodišnje izdanje '100 milja Istre' održano je u sklopu umaškog Sajma sporta kojeg organiziraju Grad Umag, Sportska zajednica Grada Umaga i Sport Box, a sudjeluje tridesetak izlagača sportske opreme.

Prema neslužbenim rezultatima pobjednik na crvenoj trasi ultratrail utrke '100 milja Istre' je Kazufumi Ose iz Japana koji je 168 kilometara pretrčao za 18:33 sati.

Drugi je na cilj dotrčao Gregoric Curmer iz Francuske kojemu je od Labina do Umaga trebalo 18:55 sati.

Treći je na cilj u Umagu, u vremenu 19:30 sati stigao Luca Manfredi Negri iz Italije. 

U ženskoj konkurenciji 168 kilometara od Labina do Umaga najbrže je, za 23:16 sati, prošla Katja Kegl iz Slovernije.

U 'plavoj' utrci na 110 kilometara od Lovrana do Umaga najbrži je bio, s vremenom 11:53 sata Aleš Sedlak iz Češke dok je u ženskoj konkurenciji u vremenu 14:32 sata bila Ingrid Nikolesić iz Hrvatske. Na 'zelenoj' stazi u dužini od 67 kilometara, od Buzeta do Umaga, najbrži je bio, s vremenom 5:43 sati Matica Čačulovič iz Slovenije dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila, s vremenom 7:47 sati Marcela Mikulecka iz Češke.

Najlakšu, žutu stazu, u dužini od 41 kilometar, od Motovuna do Umaga prošao je u vremenu, 2:55 sati Helio Fumo iz Portugala dok je u ženskoj konkurenciji, s vremenom 3:26 sata bila Barbara Trunkelj iz Slovenije.

Predstoji još proglašenje pobjednika, sedmog izdanja ultratrail utrke '100 milja Istre', s ciljem u Umagu, uručenje nagrada a u 'foršpanu' svečanosti i trčanje umaških mališana u utrci na jednu milju.

(iPress)