U Fažani je u utorak navečer predstavljen projekt najvećeg skate parka u Europi čija bi izgradnja trebala početi u listopadu. Jedinstveni projekt vrijedan oko 1,5 milijuna kuna izradio je Šveđanin John Magnusson, skejter i jedan od najutjecajnijih u svijetu skate kulture na svijetu.

- Konačno smo pred ostvarenjem dugogodišnjeg sna. Vi znate da je skejtanje više od sporta, to je način života kojeg članovi i simpatizeri skateboard kluba 'August Šenoa', njih sedamdesetak, živi dugi niz godina, rekao je predsjednik kluba Nikola Racan pozdravljajući veliki broj prisutnih u dvorani MMC-a u Fažani. 

- Jedinstveni skate park u ovom dijelu Europe gradit će se na 1300 metara četvornih na prostoru buduće sportske zone od Plodina prema Be Villageu. Osim nesumnjivog turističkog značaja, Fažanski skate park biti će standardiziran i za Olimpijske pripreme tako da će poslužiti sportašima za brojna europska i svjetska natjecanja. Podsjetimo, skateboarding je odnedavno i jedan od Olimpijskih sportova.

Radovi bi trebali biti okončani do ljeta 2020. godine kada će vrijedni i uporni mladi skejteri konačno dobiti park kakav zaslužuju za svoj tradicionalni skate kontest a Fažana još jedan cjelogodišnji turistički adut.

Racan je, u ime svih mladih Fažanaca, zahvalio čelnicima Općine koji su imali imala razumijevanja za potrebe mladih, te su zajedno posjetili najrazvijenije skate destinacije u Švedskoj i Danskoj. Projekt skate parka financira se iz proračuna, a Racan je naglasio kako će konkurirati i za europska sredstva. 

U ime načelnika Općine Fažana Radomira Koraća prisutne je pozdravio direktor Komunalca Danijel Ferić rekavši kako će ovaj projekt zasigurno pozicionirati Fažanu na karti Europe kao cjelogodišnje turističko i sportsko odredište.  (iPress)