Završena je izgradnja novog parkirališta sa trinaest parkirnih mjesta kraj Obrtničkog doma u Poreču. Izgradnja ovog parkirališta bila je važna jer su zbog velike posjećenosti Obrtničkog doma i nedovoljnih parkirnih kapaciteta, korisnici nerijetko automobile parkirali na prometnicu ili zelenu površinu kraj Obrtničkog i Vatrogasnog doma. Time je često bio onemogućen prolaz vatrogasnim vozilima, čime je dodatno bila narušena sigurnost i mogućnost izlazaka na intervencije. Vatrogasni dom ima osigurana dva prilaza, ali novo će im parkiralište pomoći u boljem funkcioniranju. Zadovoljstvo ovim zahvatom izrazili su i iz Udruženja obrtnika Poreč, čija se kongresna dvorana koristi za mnogobrojna javna i druga događanja, a unutra su smješteni i drugi poslovni subjekti čiji korisnici koriste parking. Izvođač radova vrijednih oko 80.000 tisuća kuna + PDV je Cesta d.o.o., a investitor je Grad Poreč.

Završena je i izgradnja parkirališta kraj Veterinarske bolnice Poreč u Vlašićevoj ulici, gdje je napravljeno pet parkirnih mjesta. Također, uz parking sanirana je i nanovo asfaltirana pristupna cesta u površini od 320 m2. Svi se radovi izvode u skladu s važećim prostornim planom. Radove je izvelo poduzeće Cesta d.o.o. Pula u sklopu asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova u 2018. i 2019. godini.

Grad Poreč nastavit će s gradnjom manjih parkirališta po svim naseljima, kako bi zadovoljili potrebe korisnika, te se sačuvale zelene oaze.

(iPress)