Tradicionalnim protokolom, na stepenicama ulaska u dvoranu Žatika, obraćanjem izlagačima i posjetiteljima, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske Monika Udovičić otvorila je 34. izdanje Međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel.

- U najturističkijoj regiji Hrvatske, Istri i najturističkijem mjestu Poreču, nema boljeg prostora za održavanje takvog sajma kao što je Promohotel, rekla je pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske. O ovogodišnjoj turističkoj sezoni budemo li pratili trendove u turizmu za nas nema straha. Moramo dugoročnije poboljšati praćenje događanja u turizmu, s naglaskom na kvalitetu i za nas neće biti problema, rekla je Udovičić otvorivši tridesetčetvrto izdanje Promohotela, poželjevši izlagačima puno poslovnih uspjeha.

Otvaranju ovogodišnjeg Promohotela prisustvovao je i gradonačelnik Loris Peršurić pohvalivši organizatore sajma, tvrtku Studio 053 d.o.o, koji iz godinu  kvalitetno 'podižu' sajam koji je Poreč pretvorio u sajamski grad.

Riječi pohvale organizaciji sajma i učinkcima koji događaj ima na gospodarstvo i turizam Istre i Poreča uputile su i predsjednica Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Pula, Jasna Majetić Jaklin, ministrica turizma IŽ Nada Prodan Mrakovčić i predsjednik obrtničke komore IŽ Robert Momić.

Ove godine sajam Promohotel je otvoren na 4500 četvornih metara zatvorenog i 500 četvornih metara otvorenog prostora na kojem svoju ponudu predstavlja 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije - među kojima je 20 posto više izlagača iz inozemstva.

Sajam je namijenjen svima u Horeca industriji, vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Cilj održavanja sajma je približavanje našim sugrađanima svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprinijeti promociji i razvoju grada i šire okolice.

Svi zainteresirani imati će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Program izlaganja sastoji se od: hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, vitrina za sladoled i kolače, alkoholna pića kao i craft piva, papirnate galanterije i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, tekstilne industrije, proizvodnja kreveta i madraca, wellnes program, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za eksterijere i interijere, podne obloge i alu stolarija, namještaj na bazi drva – kao osnovne sirovine, računalno programiranje, poslovno savjetovanje i edukacija i dr.

Sajam će biti otvoren do subote 23. veljače, a ulaz za posjetitelje je slobodan. U četvrtak i petak sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, a u subotu od 10 do 17 sati.

(iPress)