U organizaciji Sportske zajednice grada Poreča u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održano je, u okviru obilježavanja Dana porečkog sporta, proglašenje najboljih sportaša grada.

Najboljom sportašicom Poreča u 2018 godini proglašena je Laura Božić članica porečkog Kluba ritmičko sportske gimnastike a najboljim sportašem Eufrazijevog grada u prošloj godini proglašen je Amel Dizdarević član Kick boxing kluba King.

Najboljom ženskom ekipom Poreča u 2018 godini proglašena je ekipa Ženskog kuglačkog kluba Istra a najboljom muškom ekipom proglašen je Rukometni klub Poreč dok je najboljim trenerom prošle godine u Poreču proglašen Dražen Puniš član Boćarskog kluba Istra.

Na svečanosti obilježavanja Dana porečkog sporta kojoj je prisustvovao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa svojim suradnicima i čelnik SZGP Alfred Mendiković, dodijeljene su i posebne nagrade.

Za 70 godina postojanja i uspješnog djelovanja priznanja su uručena predstavnicima Boćarskog kluba Istra, Odbojkaškog kluba Poreč, Nogometnog kluba Jadran i Kuglačkog kuba Istra.

Nagrada je uručena i Danielu Šaškinu, porečkom automobilistu koje je sa suvozačem Sašom Bitternamom nastupio na ovogodišnjem Rallyu Dakar i zauzeo 38 mjesto. Najboljim sportskim radnikom prošle godine u Poreču proglašen je Fredi Stojnić predsjednik i trener Streličarskog kuba Poreč dok je najboljom sportskom udrugom u 2018. godini proglašen Rukometni klub Poreč.

Nagrada za životno djelo uručena je porečanu Tuliu Dekoviću, rukometašu, rukometnom sucu, nadzorniku suđenja.

Priznanja su uručena i dvadesetorici perspektivnih sportašica i sportaša Poreča a najperspektivnijom sportašicom proglašena je Valentina Pavlaković, članica Ženskog kuglačkog kluba Istra.

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Poreča u prošlog godini «ukrasile» su svojim nastupima članice Kluba ritmičko sportske gimnastike Poreč i članica USB-a Poreč.

Sportskim laureatima Poreča u prošloj godini čestitao je na priznanjima gradonačelnik Peršurić poželjevši im i nadalje sportske uspjehe koji doprinose promociji Poreča, prepoznatim sportskim gradom sa odličnom infrastrukturom koja će pripomoći porečkim sportašima za postizanje još boljih sportskih rezultata.

(iPress)