Poreč nastavlja uređivati gradske plaže kako bi ih učinio što ugodnijima i pristupačnijima za svoje građane i turiste. Dosad ih je uređeno sedam a s krajem mjeseca veljače počinje uređenje i gradske plaže Špadići-Materada. Za uređenje navedene plaže od Ministarstva turizma Republike Hrvatske Poreč je dobio pola milijuna kuna iz Fonda za razvoj turizma, a dodatnih milijun i pol kuna uložit će Turistička zajednica Poreča. Uredit će se obalni dio između naselja Špadići i Materada u dužini od 400 metara, na površini od 2.834 četvornih metara.

Osim sanacije sunčališta postavit će se novi završni pokrov, izgradit dio nogostupa uz prometnicu a projektirani su i „zeleni džepovi“ s raslinjem mediteranskog karaktera. Bit će postavljena i pametna klupa s wi-fijem, dva „pametna“ tuša i kante za razvrstavanje otpada a postojeći objekt preuredit će se u sanitarni čvor.

U projektu uređenja plaže Špadići – Materada posebno se vodilo računa o osobama s invaliditetom pa će biti izgrađen pristup moru a jedna od dvije garderobe bit će prilagođena za potrebe osoba s invaliditetom.

Poreč je u protekle četiri godine uložio 20 milijuna kuna u uređenje gradskih plaža a uz plažu Špadići-Materada, uredio je šetnicu na Peškeri, u Červar Portu, između uvale Brulo i rta Bare, uvale Sveti Martin, te ispod hotela Zagreb Gradsko kupalište, plažu Materada u uvali Srgulje.

- Cilj nam je podignuti standarde svih gradskih plaža na razinu kakvu Poreč i zaslužuje naglašava gradonačelnik Poreča Loris Peršurić Uz već uređene plaže, Grad je u fazama projektiranja uređenja gradske rive od Marine Poreč do hotela Palazzo i dalje do talijanske osnovne škole. Osim vlastitih sredstava, uređenje plaža je tijekom protekle tri godine sufinanciralo i Ministarstvo turizma, dodijelivši Gradu Poreču 4 milijuna kuna za uređenje plaža na Poreštini, na čemu im zahvaljujemo, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Osim ulaganja Poreča u uređenja gradskih plaža i porečke hotelske kuće redovito uređuju i opremaju plaže kojima upravljaju, kakao bi se zadržao visoki standard komunalne opremljenosti plaža koji su jedan od glavnih aduta u ponudi Poreča koji nosi titulu perjanice hrvatskog turizma.

(iPress)