Ovoga su vikenda predsjednica Savjeta mladih Općine Medulin Ana Žufić i zamjenik predsjednice Sandro Radošević sudjelovali na 3. Kongresu Savjeta mladih Republike Hrvatske. Kongres je održan u Zagrebu, a Savjet mladih Općine Medulin predstavio je Općinu Medulin, rad Savjeta i planove za budućnost te su jednoglasno izabrani za članove Koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske. Koordinacija Savjeta mladih Republike Hrvatske trenutno okuplja 41 Savjet iz cijele Hrvatske, a Savjet mladih Općine Medulin u subotu je postao 36. član.

U sklopu 3. Kongresa Savjeta mladih Republike Hrvatske, u petak 8. veljače održana je panel rasprava na temu „Quo vadis Europa?“, a 9. veljače održana je redovna skupština Koordinacije na kojoj su osim prijema našeg Savjeta predstavljeni rezultati istraživanja o iseljavanju mladih u sklopu projekta “DEMOGRAFSKA REVITALIZACIJA - temeljni preduvjet za gospodarski napredak RH”.

Predsjednica Savjeta mladih Ana Žufić na skupštini je predstavila dosadašnji rad savjeta mladih počevši od izrade Lokalnog programa djelovanja za mlade, stipendiranja učenika i studenata, poticaja za male i srednje poduzetnike, izradu idejnog rješenja uređenja Centra za mlade do budućih planova, besplatnih edukacija za mlade, uređenja Centra za mlade te poboljšanje kvalitete života mladih s područja općine Medulin.

(iPress)