Stavljanjem potpisa predsjednika uprave porečke hotelske kompanije Plava laguna Nevena Stavera i predstavnika World Triathlon Corporation, vlasnika licence za Ironmen natjecanja, Ervin Doktera na sporazum, u Poreču će se ove i iduće godine održati u utrka Plava laguna 5150 triatlon Poreč.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su u Maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor TZG Poreč Nenad Velenik, direktor TZIŽ Denis Ivošević, pročelnica UO za turizam IŽ Nada Prodan Mraković te načelnik općine Funtana Mladen Grgeta i direktorica TZO Funtana Ana Milohanović Ćehić.

Direktor utrke Ironmen utrke 5150, koja će se održati u Poreču, Goran Vrus pojasnio je prisutnima trasu utrke koja će biti postavljena proći Porečom i Funtanom te «zadaće» natjecatelja utrke, koja će se održati u sklopu pravila olimpijskog triatlona, naglasivši da će natjecatelji morati savladati trasu od 1,5 kilometara plivajući, vožnje bicikla na 40 kilometara i trčanja na 10 kilometara.

Start ovogodišnje Plava laguna Ironmen 5150 utrke u Zelena Resortu u Poreču zakazan je za 5. svibnja u sedam sati a natjecatelji će imati samo 4 sata na raspolaganju dsa prođu stazom.

Uz glavnu Ironmen utrku 6. kolovoza održat će se i Ironkids i Irongirl utrke. I dok će za najmlađe natjecatelje trasa i njezina dužina biti nakladno utvrđeni dok će cure morati «odraditi» trčanjem stazu u dužini od pet kilometra.

Zadovoljstvo održavanjem sportskih događanja u Poreču iskazao je predsjednik uprave Plava laguna Neven Staver naglasivši da je Plava laguna razvijala svoj kor busines sa sportom i da će s organizatorom Ironmern WTC nastojati proširiti suradnju.

Zadovoljstvo održavanja velikih sportskih manifestacija u gradu izrazio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić podsjetivši prisutne da Poreč ima jaku sportsku infrastrukturu koja može podnijeti i velika svjetska natjecanja zahvaljujući, kako je rekao, sinergijom javnog i privatnog sektora u gradu a koja doprinosi i produženju turističke sezone koja u Poreču već traje sedam do osam mjeseci.

Zadovoljstvo održavanjem Plava laguna 5150 triatlona u Zelenom resortu Poreč izrazio je i predstavnik WTC-a naglasivši odlične uvjete, i klimu, za održavanje velikih sportskih natjecanja.

Održavan je natjecanja u Poreču pod kapom WTC- a, u najnižoj kategoriji, otvara vrata  Poreču i za organizaciju Ironmen natjecanja u trećoj pa i u najzahtjevnijoj trećoj, kategoriji Ironmen natjecanja pod kapom WTC-a.  

(iPress)