Vijećnik HDZ-a Petar Ćurić jučer je izbačen sa 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Pule jer je uporno tražio besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Puli. No, nije imao sreće - predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić udaljio je Ćurića sa sjednice nakon što mu nije pošlo za 'palicom' da ga prekine u tihom prosvjedu.

- IDS se kune u uspješnost i prosperitet najvećeg istarskoga grada kojemu je gospodin Boris Miletić na čelu već punih DVANAEST godina. Svo to vrijeme nisu se sjetili pod prioritete staviti besplatne udžbenike u osnovnim školama, dok su drugi u Istri to odavno učinili (Umag, Novigrad, Labin, Medulin, Fažana i dr). Novac građana Pule razbacuje se na "ostale nespomenute rashode" a neke najbitnije, temeljne stvari nisu u stanju odraditi za iste one glasače zahvaljujući kojima i jesu na vlasti. Političarima je poslodavac narod. Počnite se tako ponašati - ili odite!, poručio je Ćurić.

- Ova inicijativa mora nadići političko-stranačke podjele. Građani su željni zajedništva i dosta im je podjela. Interesantno da su presudne ruke koje su spriječile dodavanje ove točke na dnevni red one IDS-ovih koalicijskih partnera koji im "drže ljestve" u gradskom vijeću. Radi se zapravo o samo dvije ruke. Te osobe imaju svoje ime i prezime. Nije fer kriti se iza "stranačke stege", pogotovo jer to dvoje niti ne pripadaju IDS-u. Mogli su glasovati po savjesti ili ne pojaviti se na sjednici. Radi se o uvaženom vijećniku Ivanu Nekiću (GLAS) i uvaženoj vijećnici Gordani Ferenčić (Zeleni savez). Neka uvažena gospoda sada pogledaju svojim susjedima, kolegama i rodbini u oči! Jer, da oni nisu podigli ruku PROTIV besplatnih udžbenika - 6000 pulskih osnovnoškolaca bi danas imalo besplatne udžbenike, naglasio je Ćurić.

Kako je to izgledalo na sjednici Gradskog vijeća pogledajte u video prilogu. (iPress)