Na Trgovačkom sudu u Pazinu u petak je završeno je ročište za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad društvom iz Uljanika d.d - vodnjanskom Proizvodnjom opreme, a sutkinja je najavila u roku od tri dana pokretanje tog postupka.

Sutkinja Adriana Labinjan Skok najavila je pokretanje stečajnog postupka u roku od tri dana, kada bi trebala biti donesena i službena odluka.

Uljanikovo društvo Proizvodnja opreme duguje dvadeset milijuna kuna, račun mu je u blokadi već 169 dana, a potraživanja su mu veća od 39 milijuna kuna. Broj radnika je prepolovljen, a njih 65 čeka sedam zaostalih punih plaća, istaknuto je na ročištu.

"Vjerujem da će ta odluka ubrzati proces vezan za situaciju cijele grupacije, ne samo ovoga društva. Treba uzeti u obzir da su najveća društva zapravo 3. maj i Uljanik brodogradilište te kako su postupci nad tim društvima oni koji su ključni. Ostala društva su manja i nisu toliko važna za cijeli taj postupak", komentirala je odluku sutkinje stečajna upraviteljica društva Uljanik - Proizvodnja opreme Milena Veljović.

Dodala je da "otvaranje stečaja ne znači da mora doći do likvidacije društva".

"Već danas ću poduzeti određene aktivnosti koje će ići u smjeru stečajnog plana, no ne ovisi samo o meni već i o ostalih akterima u tom postupku", poručila je Veljović.

Proizvodnja opreme d.d. specijalizirana je za izradu čeličnih konstrukcija koje se ugrađuju u sve tipove brodova i drugih objekata pomorske tehnologije. Kao dio Uljanik grupe osnovana je 1856. godine, a kao zasebno društvo u okviru te grupe posluje od 1981. godine.

(Hina)