Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u petak u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja Uljanika pristupilo ukupno šest tvrtki te kako će se večeras, nakon 20 sati do kada je rok za predaju ponuda za strateško partnerstvo, doznati ozbiljnost tih ponuda.

"Više je zaintereseiranihi partnera, ne možemo znati točan broj dok ne vidimo ponude", rekao je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić.

Na pitanje je li istina da su Danku Končaru uskratili pristup data roomu, kaže: "Nikome nije odbijen ulazak u data room. Svi su imali pravo ulaza, vodili smo komunikaciju s nekima koji nisu pristupili data roomu, ali nije bilo odbijanja."

"Data roomu pristupilo je šest tvrtki", kaže Bulić koje smatra i kako "ne može davati lažnu nadu, ali najave su bile pozitivne".

Što se tiče stečaja, kaže kako nema uvjeta za stečaj nego se radi sve uprava zato da bi se otklonila ta mogućnost i nastavilo s poslovanjem.

O narednim postupcima kaže tek kako nakon zaprimanja ponuda slijedi sjednica Nadzornog odbora, a zatim i razgovori s institucijama i parterima. "Uvjeti su uvijek isti, u skladu s europskim propisima", kaže i dodaje kako je realno očekivati da će cijeli proces trajati između tri i četiri mjeseca.

Ministar gospodarstva Darko Horvat očekuje mnogo od predstavljanja partnera. "Razgovarat ćemo otovreno i inzistirat ćemo na oba brodogradilišta pod jedno", kaže Bulić, ali dodaje i kako se, ipak, razmatraju i druge opcije jer je na kraju priče bitno jedino da oba brodogradilišta, i Uljanik i 3. maj, opstanu.

Nekretniski posao su, kaže, maknuli iz fokusa. "Svjesni smo da postoje, ali još nisu došle na red", kaže.

Po pitanju izbora partnera, govori, odluka je na Upravi i Nadzornom odboru. "Itekako ćemo se konzultirati s Vladom, ali nemamo alat da to sami napravimo", poručuje.

(iPress)