Nitko nije ozlijeđen u požaru koji je u srijedu poslijepodne izbio u dimnjaku na Domu za starije osobe u mjestu Krvavići kod Marčane, izvijestila je navečer istarska policija.

Prema podacima glasnogovornice istarske policije Nataše Vitasović, svi su štićenici koji su se u trenutku požara nalazili u domu, premješteni u drugi objekt dok će tijekom sutrašnjeg dana biti obavljen očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

Požar je izbio u 16.45 sati, a pulski vatrogasci su požar ugasili u 17.25 sati te se iz pulske Javne vatrogasne postrojbe doznaje da je vatra izbila na dimnjaku i zahvatila dio krovnih greda.

"I dalje se utvrđuju okolnosti požara, a očevid će biti obavljen tijekom sutrašnjeg dana. U cijeloj priči najvažnije je da nitko nije stradao", istaknula je glasnogovornica Vitasović.

Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavila očevid kojim je utvrdila da je uzrok požara u Domu za starije osobe prijenos topline iz dimovodnog kanala na drvenu krovnu konstrukciju. U požar u je izgorio dio krovne konstrukcije pri čemu je nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti ovog događaja, izvijestila je danas policija.

(Hina)