Zbog teških prometnih prekršaja na cesti, u Karlovcu su u dva dana uhićena dvojica vozača, koji su odmah i osuđeni, prvi na 60 dana zatvora, 9000 kuna kazne i dvogodišnju zabranu upravljana vozilom, a drugi na 30 dana zatvora i šest mjeseci zabrane vožnje, priopćila je u petak karlovačka policija.

Odmah po izricanju presude dvojica su prepraćena na odsluženje kazne u karlovački zatvor.

U policijskom priopćenju u petak ističe se da je policija jučer u Žumberačkoj ulici u Karlovcu uočila vozilo gospićkih registarskih oznaka koje krivuda cestom, a vozač je na zvučne i svjetlosne signale zaustavljanja reagirao povećanjem brzine i pretjecanjem kolone vozila.

Vozilo je policija zaustavila u Marmontovoj aleji, nakon čega je vozač pokušao pokrenuti vozilo, u čemu ga je spriječio policajac. Utvrđeno je da je vozilom upravljao 47-godišnjak kojemu traje zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i koji je višestruki počinitelj prekršaja, a odbio je alkotestiranje. Uhićen je i danas mu je na karlovačkom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena zatvorska kazna od 60 dana, novčana kazna od 9000 kuna i zaštitna mjera dvogodišnje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Danas je pak na području Skakavca 29-godišnji vozač zatečen u vožnji osobnog automobila bez vozačke dozvole. Uhićen je, sudilo mu se na istom sudu i izrečena mu je zatvorska kazna od 30 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

(Hina)