Općinski sud u Puli produljio je istražni zatvor četvorici mladića u dobi od 26, 28, 32 i 32 godine koji su prošle godine u tri navrata prikrivenim policijskim istražiteljima prodali gotovo dvanaest kilograma marihuane.

Kako je danas objavilo Općinsko državno odvjetništvo, protiv njih je podignuta optužnica zbog četiri kaznena djela.

Policija je operativnim radom prikupila saznanja da je riječ o osobama kod kojih bi se mogla pronaći veća količina marihuane, pa su isplanirali tajnu akciju u kojoj se jedan istražitelj predstavio kao zainteresirani kupac. Akcija je realizirana 30. svibnja 2019. u Puli, kada su tri okrivljenika prikrivenom istražitelju prodali 4749,43 grama konoplje za iznos od 49 tisuća i 800 kuna.

Pretraga stanova

Akcija tu nije stala, jer su postojala saznanja da bi droge moglo biti još. Stoga je policijski istražitelj 9. srpnja u Zagrebu (ne navodi se je li riječ o istome) od mladića otkupio još 1977,9 grama konoplje za 19 tisuća kuna.

Sva četvorica terete se i za još jednu prodaju kada su u Puli i Zagrebu 24. i 25. rujna istražitelju prodali još 4789,91 grama konoplje te za to uzeli 52 tisuće i 500 kuna.

Uslijedili su pretresi stanova - trojica okrivljenika kod sebe su imali još osam paketa s ukupno oko osam kilograma marihuane, a kod četvrtookrivljenog 32-godišnjaka u stanu u Zagrebu pronašli su čitavu zalihu narkotika. Imao je tako nešto više od dvije kile "trave", dva kilograma kokaina, 0,57 grama hašiša, gotovo dva kilograma aminokiseline kreatim, 17,30 grama anestetika lidokain, 34,79 grama kofeina, 762 grama smjese lidokaina i kofeina, gotovo 600 grama lokalnog anestetika manitola i laktoze, a to su supstance koje se koriste za povećanje mase kokaina.

Svim okrivljenicima produljen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je tužiteljstvo. (iPress)